Joi 30 Martie

Un ardelean a sunat la numărul de urgență și a spus că este sechestrat în sediul Poliției


Un proces pentru anularea unei amenzi s-a desfășurat recent pe rolul Judecătoriei Câmpeni. Un bărbat din orașul Câmpeni, județul Alba, a sunat la 112 și a spus că este sechestrat în sediul Poliției din Câmpeni și că nu se simte în siguranță. 

În data de 8 februarie 2023, magistrații din Câmpeni au dat o decizie în acest caz, iar recent motivarea a devenit publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, bărbatul se afla în secția de poliție unde a fost adus să dea explicații legate de mai multe bovine care pășteau pe terenul unei persoane.

Mai exact, judecătorii au notat că „la data de 08.10.2022, aflându-se la sediul Poliției oraşului Câmpeni, a apelat abuziv numărul unic de urgență 112, în mod nejustificat”, se arată în documentul citat.

De asemenea, bărbatul a spus că „nu are în proprietate personală animale iar animalele ce au fost identificate de către agentul constatator, aparţin mamei sale, iar când a fost chemat la Poliția Câmpeni, i s-a pus în vedere să semneze un act, însă a refuzat fiind lovit peste umăr şi ameninţat, iar atunci a apelat serviciul de urgenţă 112 pentru că nu s-a simţit în siguranţă. În motivarea plângerii arată că nu are venituri şi nu are posibilitatea de a achita amenda aplicată”, se mai arată motivarea instanței.

Aspectele că ar fi fost bruscat nu s-au confirmat, însă magistrații au considerat „că sancţiunea avertismentului este suficientă pentru a atrage atenţia acesteia cu privire la fapta care a fost reţinută prin procesul verbal atacat”, se mai arată în document.

Drept urmare judecătorii din Câmpeni au anulat amenda și au înlocuit-o cu un avertisment.

Comentarii Facebook