Joi 30 Martie

Avertizare meteo ANM de lapoviță și ninsori. Cât durează fenomenele meteorologice în Transilvania


Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi şi vânt, dar şi o atenţionare Cod galben de vânt.

Codul galben de vijelii şi informarea meteo de ploi abundente în toată ţara sunt valabile de miercuri, 15 martie până joi, 16 martie.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 15 martie, ora 16 – 16 martie, ora 20

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ

Zone afectate:

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori. 

La munte, din seara zilei de miercuri vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45...55 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 martie, ora 18 – 16 martie, ora 18

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

Zone afectate:

În intervalul menționat, local și temporar, mai ales în zona de câmpie din Crișana și Banat vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...60 km/h.

Comentarii Facebook