Transalpina va rămâne deschisă iarna, pentru turiștii care vor să ajungă în stațiunile montane din județele Vâlcea și Alba


Tronsonul din Drumul Național 67 C - Transalpina, care străbate județele Vâlcea și Alba, va rămâne deschis circulației și iarna, între Obârșia Lotrului și Curpăt.

Decizia a fost luată la propunerea prefectului județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, și a prefectului județului Alba, Nicolae Albu, pentru a facilita accesul turiștilor și nu numai către stațiunile montane din cele două județe.

A fost semnat și un protocol între direcțiile regionale de drumuri și poduri Craiova și Cluj, pentru menținerea acestui sector de drum în stare de viabilitate și pe perioada sezonului rece, când șoseaua Transaplina este de regulă închisă.

Astfel, s-a stabilit modificarea intervenției privind activitatea de deszăpezire fața de limitele regionalelor, și anume DRDP Craiova, prin SDN Rm. Vâlcea, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 61+160 - 75+200, iar DRDP Cluj, prin SDN Alba, va acționa pe sectorul de drum DN 67C km 75+200 - 79+200, deoarece între limitele de județe nu există spațiu de întoarcere a autovehiculelor.

Fiecare DRDP va asigura în permanență informarea privind starea părții carosabile

De asemenea, fiecare DRDP este de acord că circulația va fi închisă pe timpul nopții între orele 18.00 - 8.00 și cu restricțiile de tonaj 7,5 tone și de viteză 30 km/h.

Circulația va fi restricționată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, ninsori, etc.) și ca urmare a unor fenomene cum sunt căderile de stânci .

Alte prevederi:

  • s-a stabilit de fiecare DRDP ca pe coduri galbene, portocalii și roșii (viscol, ninsoare abundentă, etc) să nu se intervină, conform Reglementărilor tehnice “Ghid privind combaterea lunecușului și a înzăpezirii drumurilor publice” pct. 3.2.1, în cazul în care viteza vântului în timpul viscolului depășește 30 km/h, iar zăpada spulberată se depune în urma utilajelor de deszăpezire, până la încetarea viscolului.
  • s-a stabilit de fiecare DRDP că în urma intervențiilor de deszăpezire pe tot sectorul menționat, drumul va fi menținut în stare de viabilitate corespunzătoare circulației în condiții de iarnă.
  • s-a stabilit ca pe sectorul de DN 67C km 75+200-79+200, pe care îl va administra SDN Alba, este nevoie de 6 persoane pentru asigurarea permanenței și informare, 2 buc. utilaj multifuncțional Unimog cu lamă și RSP. 1 buc - încărcător, materiale sare - 400 to și nisip 500 to.


Comentarii Facebook