Surpriză neplăcută pentru o familie din județul Alba. S-au trezit cu o factură la energie electrică de peste 27.000 de lei - FOTO


Membrii unei familii din Alba Iulia au fost uimiți sâmbătă când au primit factura la energie electrică. Tariful pentru consum este de 27.000 de lei, iar potrivit Ziarul Unirea, suma nu poate fi decât o greșeală, cel puțin asta cred oamenii.

O factură de 3.500 de ori mai mare decât de obicei

Împreună. De peste 120 de ani…Și facturile cred că tot de-atunci se adună. Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost mesajul oamenilor, îsoțit de imaginea cu factura (vezi foto sus).

Tot în județul Alba, în luna iulie, un alt abonat a primi o factură la energie electrică în valoare de 207 milioane de lei.

Potrivit documentului, perioada de facturare este cuprinsă între 11 mai și 10 iunie 2021, iar suma de plată este de 207.866,32 de lei, de circa 3.500 de ori mai mare decât cea obișnuită, care în medie este de 60 de lei/lună, iar toate facturile pe ultimele 7 luni de zile au fost achitate – relatează Ziarul Unirea.

Conform cifrelor din factură, consumul înregistrat în apartamentul respectiv, în acel interval, este de 299.173 KWh (aproape 300 MWh, ca la o firmă – n.a.), în condițiile în care consumul mediu lunar la un apartament este de 100 KWh.

Electrica a stornat factura, pentru că a fost o eroare


Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanțul de facturare și în sistemul informatic. 
Electrica Furnizare precizează că factura menționată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuție zonal. 
Din cauza unei anomalii pe lanțul de facturare și în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client.
Compania Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcționare a întregului lanț de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”, precizează Electrica Furnizare.

Comentarii Facebook