Sambata 26 Octombrie

Știai că în Ardeal există cel mai mare lac heliotermic din Europa? Locul este unul de basm și se află la doar 2 ore de Cluj! - FOTO


Tu știai că în România există cel mai mare lac heliotermic din Europa? Este un loc al tratamentului și relaxării, iar peisajele din jur parcă sunt desprinse din basme. 

La doar două ore și jumătate de Cluj-Napoca, în stațiunea Sovata din județul Mureș, se află Lacul Ursu, cel mai mare lac heliotermic din Europa, fiind un loc nu doar pentru atracția turistică, ci fi un punct de interes științific datorită proprietăților sale unice și efectelor terapeutice remarcabile. 

Lacul Ursu s-a format într-un mod unic, prin prăbușirea unei doline de sare și acumularea apei pluviale. Ceea ce îl face cu adevărat special este fenomenul heliotermiei. Straturile de apă dulce și sărată se dispun astfel încât apa sărată, mai densă, se află la baza lacului, iar cea dulce la suprafață. Acest aranjament permite încălzirea eficientă a apei sărate de dedesubt de către radiațiile solare, menținând o temperatură constantă de aproximativ 50°C în stratul sărat, chiar și în timpul iernii.

Lacul Ursu este cunoscut pentru proprietățile sale curative. Băile în apa lacului sunt recomandate pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, precum reumatism, afecțiuni ginecologice și probleme ale sistemului nervos. Compoziția bogată în minerale a apei sărate și nămolului contribuie la ameliorarea durerilor și la stimularea proceselor de vindecare.

Datorită popularității sale, Lacul Ursu atrage anual mii de turiști din întreaga lume, ceea ce contribuie semnificativ la economia locală. Stațiunea Sovata oferă o gamă largă de servicii turistice, de la cazare și restaurante până la facilități de wellness și spa.

lacul-ursu.jpg.webp

laculursusovata16.jpg

Comentarii Facebook