Socrii lui Cătălin Cherecheş, condamnați la închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Ce pedepse au primit


Socrii primarului fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș au fost condamnați joi la închisoare cu suspendare în dosarul în care erau judecați pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. 

Magistrații din Mureș au decis să o condamne pe Claudia Gliga la 3 ani de închisoare cu supendare, iar soţul ei, Dorin Petru Gliga, a primit 2 ani şi 6 luni.

Hotărârea Hotărârea nu este definitivă, iar decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii, potrivit observator.ro. 

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost trimiși în judecată după ce, mama soției lui a fost prinsă în flagrant când ar fi dat 50.000 euro mită pentru ca o judecătoare din Cluj să dea o sentință mai blândă în cazul fostului primar, judecat într-un dosar de corupţie.

Socrul a fost reţinut și el în acelaşi dosar, ulterior ei fiind arestaţi.

"Cod procedură penală condamnă inculpatul G.C., la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, (...)  Cod procedură penală condamnă inculpatul G.D.P., la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită", se arată în decizia pronunţată, joi, de judecătorii Tribunalului Mureş.

Cătălin Cherecheș se află și el în arest la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Comentarii Facebook