Prezența ușilor, semnalată în zone din Munţii Apuseni! Au fost emise mesaje RO-ALERT


Prezenţa unor urşi a fost semnalată în zone din Munţii Apuseni şi de pe Valea Sebeşului, în cursul serii de vineri, fiind folosite petarde de către jandarmi şi emise mesaje RO-ALERT, a anunțat sâmbătă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba.

„Aseară (vineri - n.r.), în jurul orei 22,00, un bărbat a sesizat prin apel la 112 prezenţa unui urs în oraşul Zlatna, pe strada Mihai Eminescu. La faţa locului s-a deplasat echipa de intervenţie aflată în serviciu, care a constatat că ursul nu mai era prezent în zona indicată.

Având în vedere faptul că ursul se putea afla în apropierea localităţii unde a fost văzut, s-au folosit petarde şi s-a emis mesaj RO-ALERT”, se menţionează într-un comunicat transmis sâmbătă de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba, citează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi zi jandarmii din Alba au intervenit şi în localitatea Dobra, unde a fost semnalată prezenţa unui urs. În ultimele săptămâni, în mai multe rânduri a fost semnalată prezenţa unor urşi în zona unor localităţi din Alba, cu deosebire de pe Valea Sebeşului.

Comentarii Facebook