Vineri 7 Octombrie

Polițiștii, salvatorii unui pui de urs în Sibiu. Cum a fost găsit de oamenii legii - FOTO


Polițiștii, salvatorii unui pui de urs în Sibiu.Un pui de urs brun a primit a doua șansă la viață, după ce a fost găsit accidentat în zona unei cariere de marmură din Porumbacu de Sus și salvat de poliţişti. În prezent, se află la Grădina Zoologică din Sibiu, unde este tratat corespunzător.

Polițiștii, salvatorii unui pui de urs în Sibiu

Conform informațiilor furnizate de IPJ Sibiu, în zona respectivă nu au fost identificate capcane sau lanţuri destinate capturării animalelor sălbatice, astfel că nu există suspiciunea braconării acestuia.

În fapt, la data de 19 mai, în jurul orei 15,30, un apel 112 informa Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu cu privire la faptul că pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii specializaţi în braconaj cinegetic din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Sibiu, care, în zona unei cariere de marmură, au identificat puişorul de urs. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că exemplarul de urs brun este un pui de aproximativ 3 kg şi nu prezintă plăgi sau leziuni deschise la nivelul corpului”, a declarat IPJ.

Ursntitled.jpg

Ținând cont că puiul de urs avea leziuni la nivelul unui membru, fiind șanse mari ca să fi survenit prin cădere/alunecare de la înălţime, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Sibiu, Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu au decis să ia măsura transportării acestuia la Grădina Zoologică Sibiu cu scopul de a i se acorda îngrijiri medicale şi hrănire corespunzătoare.


Comentarii Facebook