Pisică sălbatică superbă, întâlnită de rangeri într-o pădure din Ardeal: „Colegii noștri au avut o întâlnire spectaculoasă” - FOTO


Rangerii din Parcul natural Grădiștea Muncelului Cioclovina au avut parte de o întâlnire neobișnuită într-o pădure din Munții Șureanu. Aceștia au reușit să surprindă câteva cadre minunate cu frumoasa felină.

„Colegii noștri au avut o întâlnire spectaculoasă și au reușit să prindă câteva cadre minunate. Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri”, a informat Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina, alături de imaginile publicate pe pagina de Facebook a rezervației.

p2.jpeg

Potrivit rangerilor din Hunedoara, chiar dacă seamănă cu pisica domestică, pisica sălbatică are, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica domestică prin mărime, părul mai lung, forma cozii și forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii.

„Parcul Natural Gradistea Muncelului Cioclovina prezintă un habitat favorabil prezenței speciei însă, fiind extrem de agilă și având simțurile foarte dezvoltate, observarea ei nu este deloc facilă, astfel că ne bucurăm să vă împărtășim imaginile surprinse de colegii noștri”, a informat Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

p3.jpeg

Comentarii Facebook