Joi 9 Februarie

Piranha găsit în apa Crişului Repede. Specialiștii spun că ar putea ”extermina” întreaga faună a unui pârâu din Bihor


Un pește Piranha cu burtă roşie, specie extrem de agresivă, a fost descoperit în apa Crişului Repede, în zona Podului Centenarului din centrul municipiului Oradea.

Şeful Gărzii de Mediu Bihor a confirmat informația și a spus că este căutat iresponsabilul care a aruncat peștele în apă. 

Am vrut să curăţăm unul dintre locurile de pescuit din centrul oraşului, de pe malul stâng al Crişului, în aval de Podul Centenarului. La un moment dat, scoţând de pe mal cârpe şi alte mizerii, am văzut plutind exemplarul de Piranha. Era mort, dar de puţin timp, cea mai probabilă explicaţie fiind că temperatura apei a scăzut în noaptea de marţi spre miercuri sub 10 grade”, a relatat unul dintre cei doi orădeni care au găsit peștele, potrivit News.ro.

Șeful Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, conduce ancheta pentru depistarea celui care a aruncat peștele.

Trebuie să verificăm dacă mai sunt şi alţi Piranha în Criş şi nu cumva să fie şi în Peţa. În Criş, la temperaturile coborâte de acum, nu ar rezista, dar în Peţa, unde e apă termală, ar putea trăi şi să se înmulţească, cu consecinţe grave pentru fauna din pârâu – clean, mreană şi altele”, a spus Şerbănescu.

Identificarea persoanei care a aruncat peștele Piranha va fi extrem de dificilă.

Comentarii Facebook