Peste 150 de câini și pisici, sterilizate gratuit, într-un sat din Mureș, de voluntarii unei asociații


A fost mare forfotă la căminul cultural dintr-un sat din județul Mureș, unde 150 de animale de companie au fost sterilizate, gratuit, în weekendul trecut.

Pentru a preveni înmulțirea animalelor și apoi abandonarea puilor, veterinarii și voluntarii au lucrat la foc continuu, într-un veritabil „maraton al sterilizării”.

Astfel, 150 de câini și pisici au trecut pragul căminului cultural din Sangeorgiu de Mureș, care s-a transformat pentru două zile în cabinet veterinar. Necuvântătoarele au fost sterilizate gratuit, cu scopul de a reduce numărul animalelor abandonate, dar și pentru sănătatea acestora.

Printre ei a fost și Marica, o cățelușă de zece ani și doar câteva kilograme. Până acum, a adus pe lume nu mai puțin de 40 de pui. Pe ultimii, în urmă cu câteva săptămâni, spune chiar stăpânul ei, care recunoaște că a abandonat puii în parcul din localitate. Norocul celor mici a fost că o iubitoare de animale i-a adunat și s-a străduit să le găsească o nouă familie.

Prea mulți pui o făcut. În zece ani, vreo patruzeci, de trei ori pe an. Am dat la unul, altul să aibă grijă”, a spus Mărcuș Eugen, proprietarul Maricăi.

Zeci de pisici au fost sterilizate în weekend

Alături de câini, și câteva zeci de pisici au trecut pragul căminului cultural, în brațele stăpânilor, pentru a le steriliza.

„Foarte bune și eficiente. Un motan de un an și patru luni am primit, avea aproape o lună. Cam hoinărește și din cauza asta l-am adus”, a spus o proprietară de pisică.

Și câinii de la stânile din apropiere au făcut cunoștință cu bisturiul. Toate animalele au fost sterilizate gratuit de voluntarii unei asociații, care au și organizat, de altfel, acest maraton. Sterilizarea salvează vieți, spun ei. Chiar dacă nu e cel mai confortabil tratament medical pentru animalele de companie, pe termen lung aduce numai beneficii: nu mai hoinăresc și sunt mai ferite, astfel, de accidente.

Campaniile au scopul de a veni în sprijinul populației pentru a ajuta la reducerea numărului de animale fără stăpân. De asemenea, sterilizarea este și cea mai bună opțiune pentru sănătatea animalului”, a spus Oana, de la asociația Save&Smile, conform stirileprotv.ro.

Deși în România există o lege care îi obligă pe proprietarii de animale să își sterilizeze necuvântătoarele, abandonul în rândul câinilor și pisicilor este din ce în ce mai mare.

Amenzile în cazul câinilor nesterilizați poate să ajungă până la 10 mii de lei.


Comentarii Facebook