Sambata 26 Octombrie

O turistă străină, copleșită de frumusețea și măreția unui loc din Ardeal: „Este umitor! Priveliştea, vremea… Este atât de frumos”


Țara noastră este atât de frumoasă, încât și străinii rămân muți de uimire când îi trec pragul. Asta s-a întâmplat și în cazul unei turiste străine la vederea unui loc foarte cunoscut din Ardeal. 

Românii și nu numai, au profitat din plin de minivacanța de Rusalii și au luat cu asalt piscinele, ștrandurile, stațiunile, dar și zonele de munte, unde s-au putut răcori în aceste zile toride de vară. O turistă străină a rămas profund impresionată de un loc cunoscut din Ardeal, fiind complet captivată de frumusețea munților și natura spectaculoasă din Poaiana Brașov. 

Pentru iubitorii de natură care au vrut să se bucure de răcoare, opțiunile au fost diverse. Oamenii au venit în număr mare la munte, unde au avut parte de vreme însorită și aer curat, iar turiștii au făcut drumeții pe trasee montane și au admirat peisajele spectaculoase.

Este și cazul unei turiste străine care a venit în România pentru a se aventura pe trasee montane și a trăi experiențe autentice. 

Este ceva ce poţi să vezi o singură dată în viaţă. Este umitor! Priveliştea, vremea… Este atât de frumos, foarte frumos”, a declarat o turistă străină pentru observatornews.ro.

Poiana a fost din vechi timpuri destinația drumețiilor și a practicării sporturilor de iarnă. Prima mențiune documentară a acestui loc datează din anul 1427, în contextul activităților de oierit ce aveau loc aici. Schiorii au urcat Postăvaru încă din anul 1895, iar în anul 1906, în Poiana Brașov a avut loc primul concurs de schi. Prin preajma lui 1950, stațiunea s-a menținut în limitele dotărilor naturale. Doar câteva vilișoare sau cabane puteau fi zărite ici-colo. 

În anul 1951, la Poiana Brașov, au loc Jocurile Mondiale Universitare de iarnă. Cu această ocazie, se dă în folosință un modern hotel al sporturilor și primul teleferic - Poiana-Postăvarul - pe o lungime de 2.150m.

Au urmat și alte amenajări și dotări, care au adus Poiana la înfățișarea pe care o cunoaștem astăzi.

poiana-brasov-postavarul.jpg

poiana-brasov.jpg

poiana-0-1200x682.jpg

Comentarii Facebook