O bihoreancă a luat credite în numele unor persoane sărmane. Toți au acum dosare penale


Poliţiştii bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a cinci bihoreni, bănuiți că ar fi prejudiciat patru instituții bancare cu peste 130.000 de lei, prin înșelăciune și fals.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările faţă de trei femei de 53, 55 și 45 de ani, din municipiul Oradea din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor și față de doi bărbați de 63, respectiv 61 de ani, ambii din Oradea, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, instigare la înşelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe femeia de 53 de ani, din Oradea, că, în perioada ianuarie – februarie 2019, ar fi racolat celelalte patru persoane cercetate în aceeași cauză, care aveau o situație materială precară, cărora le-ar fi întocmit documente de venit fals și pe care le-ar fi instigat să le folosească la patru instituții bancare, pentru obținerea unor credite de nevoi personale.

Ceilalți patru bihoreni sunt bănuiți că, în perioada de referință, ar fi indus în eroare reprezentanții a patru instituții bancare, prin folosirea documentelor de venit falsificate, respectiv a unor decizii de pensionare și a unor cupoane de pensie, în care se atesta, în mod nereal, că ar fi pensionari și ar realiza venituri lunare, cu ajutorul cărora au solicitat 12 credite de nevoi personale, din care au fost aprobate și obținute șapte credite.

Orădeanca de 53 de ani este bănuită că ar fi păstrat pentru sine și ar fi folosit în interes personal cea mai mare parte din banii astfel obținuți de la bănci.

Prejudiciul total cauzat astfel instituțiilor bancare este de 130.300 de lei și a fost recuperat parțial de polițiștii bihoreni, prin aplicarea de măsuri asiguratorii.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză. 

Comentarii Facebook