O ardeleancă a dat un mare tun imobiliar! A cumpărat cu 723 de lei un apartament evaluat la 87.000 de euro


O văduvă de 85 de ani din Braşov a făcut tranzacția imobiliară a secolului, după ce a cumpărat de la stat un apartament de două camere, din centrul oraşului, cu doar 723 de lei. O astfel de locuință costă 85.000 de euro.

Doamna Suciu spune că nu este un tun imobiliar, ci finalul unui război de 27 de ani cu Primăria.

Uitaţi-vă! Noi a trebuit să înlocuim fereastra aceasta pentru că nu se închidea. Plus că toată lemnăria este veche, e putredă”, a spus aceasta.

Lucia Suciu le-a transmis celor de la Primărie ”să fie mulţumiţi domnii de la primărie şi Consiliul Local că nu i-am băgat pe penal. Pentru că în mod normal este o discriminare”.

Soții Suciu au primit, în 1959, în chirie apartamentul cu două camere, plus bucătăria din casa de secol 19. În 1996, au făcut cerere de cumpărare, conform legii care acorda prioritate la achiziţie chiriaşilor, dar au fost refuzați.

Au spus: casa e fără titlu de proprietate, deoarece a fost dată ca despăgubire de război statului sovietic, după război”, a spus proprietara.

În 2003, doamna Lucia Suciu a aflat că un vecin a reușit să cumpere locuința în care stătea, chiar dacă titlul de proprietate era rămas în URSS. Au început demersuri și petiții, pentru a cumpăra și ea apartamentul, dar fără succes. În 2021, femeia rămasă văduvă a dat în judecată Primăria Brașov și sentința a fost că poate cumpăra liniștită locuința, așa cum prevede legea din 1996.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: ”Legea 112 din 1995 spune foarte clar modul în care se face calculul. Astfel încât s-a ajuns ca persoana respectivă astăzi să plătească acea sumă de bani, 723 de lei”.

În 1996, femeia ar fi trebuit să achite ”vreo 70 şi ceva de mii, sau aşa ceva, acum este 700 şi ceva de lei. În alte condiţii, preţul ar fi considerabil mai mare”.

Cazul a provocat un adevărat scandal în Consiliul Local din Braşov. A fost cerută demiterea conducerii societăţii care administrează patrimoniul imobiliar al orașului şi care a refuzat să vândă femeii apartamentul în ultimii 27 de ani. Administraţia locală trebuie să achite şi 5.000 de lei, cheltuieli de judecată, de şapte ori mai mult decât a primit pe apartament, scrie Observatornews.ro.

Comentarii Facebook