Noapte de FOC pentru pompieri! O hală de 12.000 mp, făcută scrum în urma unui incendiu violent. S-a intervenit din 4 județe - VIDEO


O hală de 12.000 mp, din județul Maramureș, a fost distrusă de un incendiu violent, miercuri, 16 februarie, dimineața.

Pompierii s-au luptat mai bine de cinci ore cu flăcările care au cuprins o hală de 12.000 metri pătrați.  Echipajele de intervenție s-au prezentat de urgență la fața locului cu mai multe autorspeciale de stingere. 

Nu se știe de la ce a pornit incendiul din Maramureș

Potrivit ISU Maramureș, cauza incediului încă nu a fost stabilită. Urmează să se contituie o comisie mixtă, din care vor face parte pompieri și polițiști si alți factori care vor cerceta împrejurările exacte în care s-a produs incendiul. 

Incendiul din Maramureș nu s-a soldat cu victime

Incendiul a fost localizat şi lichidat. A fost afectată o hală de circa 12.000 de metri pătraţi. Nu sunt victime. La stingerea incendiului au intervenit ISU Maramureş, cu 4 autospeciale de stingere şi una de intervenţie la înălţime, şi SVSU din zonă, cu 5 autospeciale. În sprijin au venit şi 2 echipaje de stingere de la ISU Cluj şi echipaje de la ISU Sălaj şi ISU Bistriţa-Năsăud”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, Cornel Băbuț.

La incendiul din Maramureș au intervenit și pompieri din Cluj

Noaptea trecută primim un apel de urgență în dispecerat. Colegii maramureșeni ne solicită ajutorul la un incendiu izbucnit la o fabrică situată în apropiere de orașul Târgu Lăpuș. Alerta se dă și în celelalte județe, așa că echipaje din Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj pleacă repede spre localitatea Borcut. 

Trimitem în sprijin două autospeciale de stingere, de la Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca și de la Detașamentul de Pompieri din Dej. Odată ajunși la fața locului, pompierii își dau seama că va fi o intervenție dificilă, de lungă durată. Flăcările care au cuprins fabrica ard generalizat, afectând o suprafață de peste 10.000 mp. În timp ce intră în dispozitiv, salvatorii află prima veste bună: „În fabrică nu sunt victime și nimeni nu a solicitat consult medical până acum”, se aude în stațiile radio.

Drept urmare, ne putem concentra pe localizarea și stingerea incendiului, pompieri din patru județe muncind cot la cot toată noaptea. În jurul orei șapte, situația pare sub control și primim ordinul să revenim la bază. „Vă dați seama că suntem obosiți, dar ne bucurăm că am încheiat cu bine o nouă misiune”, ne mărturisește unul dintre colegi, proaspăt întors în unitate”, au relatat cei de la ISU Cluj.

Comentarii Facebook