Mihai Morar, impresionat de frumusețea unui oraș ardelean. Arată splendid: „Dacă ar fi să-mi iau un singur apartament în România, aici m-aș muta”


Îndrăgitul om de radio și televiziune, Mihai Morar, a zis unde s-ar muta dacă ar fi să cumpere un singur apartament în România. Carismaticul prezentator s-a îndrăgostit de un apartament aflat într-un oraș ardelean.

Supranumit și „poarta Ardealului”, municipiul Oradea a atras simpatia multor români în ultimii ani. Datorită arhitecturii valoroase, care a fost restaurată în ultimul deceniu, Oradea pare desprinsă din poveste. Nu este de mirare că frumusețea orașului cucerește și vedetele României, care preferă să trăiască în Capitală.

Ora 00:00 Dacă ar fi să îmi iau un singur apartament în România, aici m-aș muta fără să stau pe gânduri. Apartamentul ăsta panoramic, cu balconet pe colțul Palatului Sztarill ( Hotel Astoria) din Oradea, m-a cucerit definitiv. 

La un braț întins distanță sunt coloanele Teatrului Regina Maria, iar la parterul palatului era cafeneaua EMKE, preferata poetului Ady Endre, locul în care și-a întâlnit muza pentru care a scris, dar totodată și femeia care l-a ucis: Adel. 

“Noi amândoi am râde și, fluturând din mână,

Zeificându-ne am muri împreună.

Murind am zice: “În haznaua vieții

Doar noi am fost ca roua dimineții.”

Era 1900 și ceva… Dar eu, astăzi, aici m-aș muta. Eclectic, fluid, robust, locul ăsta fascinează arhitecții, dar de înțeles îl înțeleg doar poeții”, a transmis Mihai Morar pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook