Meteo. Cod portocaliu de vreme rea în județul Cluj și alte județe din țară. Cum va fi vremea în 19-20 iulie?


Un cod portocaliu de vreme rea în jumătate din județele țării a fost emis luni dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Avertizarea meteo este valabilă în perioada 19 iulie, ora 14:00, 20 iulie, ora 10:00. Meteorologii anunță că vor fi probleme meteo în cam toate regiunile țării.

Cod portocaliu de furtună la Cluj

Fenomenele meteo vizate sunt instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35 - 50 l/mp și izolat peste 60-80 l/mp”, potrivit ANM.

Sunt vizate județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași și Bacău.

De asemenea, începând de marți dimineața, de la ora 10:00, până miercuri la ora 12:00, cea mai mare parte a țării este vizată de un Cod galben de instabilitate atmosferică.

Furtuna de duminică seara din Cluj s-ar putea repeta luni. Meteorolog: „Ne putem aștepta azi și mâine, poate fi chiar mai rău” 


Comentarii Facebook