Joi 29 Septembrie

Furtuna de duminică seara din Cluj s-ar putea repeta luni. Meteorolog: „Ne putem aștepta azi și mâine, poate fi chiar mai rău”


Clujenii au fost luați prin surprindere de furtuna monstruoasă ce a pus stăpânire pe municipiul Cluj-Napoca duminică seara. Copacii au fost rupți, blocând drumurile, mașinile avariate, acoperișuri căzute, grindină și străzi inundate după doar 30 de minute de ploaie. Luni dimineața, când a răsărit soarele, dezastrele provocate noaptea trecută au fost curățate de clujeni, însă sunt șanse mari ca un astfel de episod să aibă loc și luni seară.

Narcis Maier, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania de Nord, a explicat pentru Știri de Cluj că, din pricina temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, era de așteptat să avem parte de astfel de fenomene. 

Furtuna s-a format undeva în județul Mureș și s-a amplificat în zona municipiului Cluj-Napoca. Având în vedere temperaturile maxime care au fost ieri în zona Clujului, practic au amplificat fenomenul. Furtunile de la noi din țară se dezvoltă rapid, au o durată scurtă și produc pagube mari, mai ales dacă au încărcătură de vânt și grindină. S-a înregistrat o viteză a vântului de 70 km/h”, a explicat acesta.

Clujenii se mai pot aștepta la o astfel de furtună

Conform meteorologilor, Cluj-napoca nu a scăpat de vremea rea. De luni, până marți dimineața, este valabil un cod portocaliu de furtuni în județul Cluj. Narcis Maier a precizat că ne putem aștepta la fenomene asemănătoare celui de duminică.

Chiar astăzi și mâine ne așteptăm să mai avem astfel de fenomene, chiar și poimâine, doar că poimâine s-ar putea să scadă intensitatea. Azi și mâine, poate fi chiar mai rău.

De asemenea, acesta a precizat că ne putem aștepta ca furtuna de luni să fie chiar mai rea decât cea de duminică.


Comentarii Facebook