Marti 28 Septembrie

METEO. COD PORTOCALIU de vijelii și ploi torențiale la Cluj!


Meteo. Meteorologii au actualizat miercuri avertizările de Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și caniculă. Fenomenele extreme vor afecta toată țara.

Meteo. Cod portocaliu de vreme instabilă la Cluj

De miercuri de la ora 11:00, până joi la ora 12:00 va fi Cod Galben în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 - 40 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri după orele serii și în restul teritoriului.

Meteo. Vijelii, ploi torențiale și grindină

Începând de miercuri, de la ora 14:00 până joi la ora 06:00, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu. În Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, zonele de munte, în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în nordul Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80-90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35-50 l/mp și izolat 6-70 l/mp.

Codul portocaliu vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău și Vrancea.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii.


Comentarii Facebook