Duminica 28 Aprilie

Mărturia șoferului care l-a dus pe Cătălin Cherecheș la Satu Mare: ”A venit în fugă, a urcat sus, după care mi-a făcut semn”


Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la închisoare0 a fugit din România vineri dimineață, cu un taxi, cu care a trecut granița în Ungaria pe la punctul de frontieră Petea.

Edilul din Baia Mare a plecat cu puțin timp înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să-l condamne definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupție. 

Șoferul care l-a dus de la Baia Mare la Satu Mare a povestit cum s-a întâmplat totul.

Edilul a iesit din țară într-un taxi, edilul aflându-se pe scaunul din dreapta față. Pentru a ieși din țară s-a folosit de actele de identitate ale unui nepot de-al său care locuiește în Germania.

Cherecheș Cătălin a ieșit din țară prin frontiera cu Ungaria prin punctul de trecere Petea, la ora 7.49, folosind o altă identitate, aparținând unei rude, o persoană de sex masculin”, a anunțat inspectorul general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu. Ruda semăna foarte bine cu primarul din Baia Mare.

El a fost dus de un șofer de la Baia Mare la Satu Mare, de unde a fost preluat de un taximetrist și dus în Ungaria. Primarul ar fi urcat în grabă în mașină, având doar o borsetă. A scris pe parbriz Satu Mare și i-a făcut semn să plece. Șoferul, care îl cunoaște pe primar de 4-5 ani, a spus că edilul din Baia Mare era foarte speriat și panicat.

M-a chemat, sus, în primărie. Acolo au avut loc niște chestii, pe care le-am povestit la poliție. M-a trimis la o locație ca să aștept. Am crezut c-aștept pe cineva. A venit în fugă, a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc și mi-a scris pe parbriz «Satu Mare». Am ajuns în Satu Mare, erau niște taxiuri acolo, două taxiuri. Am oprit lângă ele. S-a urcat într-un taxi și-a plecat. Avea o gentuță mică, tip borsetă, un pic mai mare, o geacă și-un hanorac, că ploua afară. Era foarte speriat, panicat. Noi ne cunoaștem de 4-5 ani de zile”, a declarat taximetristul care l-a ajutat pe Cherecheș să ajungă în vamă pentru Digi 24.

Șofrul a spus că totul a fost spontan și nu a știut ce se întâmplă.

Eu nu l-am dus cu taxiul, l-am dus cu altă mașină. Nu a fost programat absolut nimic, ca să merg încolo. A fost totul spontan. S-a întâmplat exact… Eu nu am știut ce se întâmplă și așa mai departe.

Eu nu am știut unde merge omul sau că vrea să plece sau ce vrea să facă. Eu nu vreau să dau declarații pentru că o să fie o sută de mii de minciuni și nu vreau ca lumea să mă arate pe mine cu degetul pe stradă.

Vreau să fiu neutru în toată faza asta. Am dat declarații la Poliție, tot ce am avut de dat, și asta este! Nu l-am luat de acasă. L-am luat din altă parte. Am explicat la Poliție exact traseul și tot ce s-a întâmplat”, a declarat bărbatul la Antena 3.

Nu m-a sunat, ne-am întâlnit personal. Eram la Primărie. A mers acasă și pe mine m-a trimis într-o parte de unde știam că trebuie să iau pe altcineva. Și a apărut el în fugă și a zis du-te!

L-am lăsat la stația de taxiuri. A fost un Duster vișiniu, atâta tot. În rest, nimica. Nici firmă, nici indicativ, nici număr de înmatriculare, nimic.

Nu am vrut să ajut pe nimeni cu absolut nimic. S-a întâmplat totul fără să îmi dau seama. Mi-am dat seama târziu deja”, este mărturia șoferului care l-a dus la Satu Mare.

Primarul fugar din Baia Mare a reușit să treacă granița folosind actul de identitate al unei rude care locuiește în Austria.

Șeful Poliției de Frontieră a anunțat că se analizează cum a verificat ofițerul de serviciu identitatea lui Cherecheș cu documentul rudei și s-a declanșat o anchetă în cazul polițistului de frontieră.

Șeful Poliției de Frontieră a mai spus că imaginile video captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea ”în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera.

Reprezentantul Poliției de Frontieră a mai declarat că polițistul român care a verificat actele este un agent cu vechime de 21 de ani și experiență multă, care nu a avut incidente de acest fel până acum. Agentul este cercetat disciplinar în acest moment. Poliția de Frontieră a mai precizat că primarul fugar are acum încă un dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei și însușirea identității altei persoane.

Comentarii Facebook