O ardeleancă ne-a relatat cât de grea e viața în Germania: Eu am revenit acasă după 7 ani! E mult mai bine ca în Germania


Alexandra, o ardeleancă din Hunedoara, ne-a relatat cât de grea i-a fost viața în cei 7 ani petrecuți în Germania și cât de mult se felicită pentru că a ales să revină acasă, alături de cie doii copii. 

Sunt o româncă revenita în țară după 7 ani de Germania. Am întâlnit acolo atât oameni buni, cât și mai puțin buni. Din păcate, chiar acolo unde aveam nevoie de oameni înțelegători am dat de oameni rasiști cu românii! De exemplu, în instituțiile de stat este foarte mult rasism, în învățământ! Însăși învățătoarea băiețelului meu a fost rasistă și se purta ca atare cu băiețelul, care nu mai vroia să meargă la școală din cauza lucrurilor negative petrecute acolo! 

Românii sunt învățați să tacă și să înghită, însă ar trebui să nu mai accepte nimic din partea străinilor, pentru că nu sângele ne definește (român, italian, neamț etc), ci omenia, acțiunile, comportamentul! 

Am revenit în România unde am întâlnit un oraș total altfel (schimbat în bine ) am găsit învățători înțelegători și un sistem de învățământ foarte frumos! În momentul actual ambii copii merg la școală și merg cu bucurie. Și-au făcut prieteni și acomodarea în România s-a făcut extraordinar de bine! 

Traiul în Germania este greu! Chiria e scumpă, mâncarea, cheltuielile la fel și ajungi să trăiești și atât. Nu mai reușești să pui nimic deoparte.

România e frumoasă, iar dacă tot mai mulți români ar reveni în țară și ar lucra aici ar aduce un plus valoare acestei țări și cu siguranță lucrurile s-ar schimba! Rugăm totodată sistemul să ne faciliteze revenirea în țară și să nu ne mai lovim de atâta birocrație și cozi infernale pentru lucruri care se pot rezolva pe loc! 

Locuiesc în Hunedoara și vreau ca și alții să citească aceste rânduri, dacă considerați ca merită spusă mai departe”, ne-a relatat Alexandra.

Comentarii Facebook