Într-un oraș din Ardeal copacii vor avea formă dreptunghiulară. De ce a ales primăria această nouă tehnică de toaletare


Primăria Sibiu va începe toaletarea copacilor cu o tehnică specială. Coroana arborilor va avea o formă dreptunghiulară, iar lucrările vor începe luni, anunță administrația locală, conform News.ro.

„Tehnica de toaletare a arborilor folosită în premieră pe str. Oţelarilor din Sibiu! În termeni de specialitate se numeşte «pollarding». Practic, presupune o intervenţie mai accentuată în coroana arborelui, cu tăieri care vor da o anumită formă acesteia – în cazul de faţă se va adopta o formă dreptunghiulară”, a anunţat, duminică, Primăria Sibiu, pe o rețea de socializare. 

Instituţia precizează că, pentru a realiza această formă geometrică, pe coroana arborilor se va monta un cadru confecţionat din bambus, cu rol de şablon, care va ghida formarea coroanei în următorii ani. 

Primăria Sibiu anunţă că tehnica se va aplica celor 40 de arbori de pe str. Oţelarilor, scopul fiind acela de a menţine arborii la o anumită dimensiune şi distanţă faţă de reţelele de utilităţi aeriene şi faţă de fronturile caselor şi pentru a evita extinderea rădăcinilor care pot provoca daune imobilelor, trotuarelor şi carosabilului.

b1.jpeg

Comentarii Facebook