Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO. Primarul fugar susține că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil


Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a dat statul în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, susține avocatul său, Răzvan Dosoreanu. 

Acesta menționează că a depus deja o cerere la CEDO pentru că clientului său i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

,,Cererea este înregistrată la CEDO, este o informație în premieră, există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile.”, a declarat Dosoreanu, potrivit Digi24.ro.

Cătălin Cherecheș a făcut și primele declarații în fața judecătorilor români, printr-o videoconferință de la Penitenciarul Rahova unde este încarcerat. 

Acesta le-a cerut judecătorilor din nou, mutarea procesului care contestă condamnarea sa la cinci ani de închisoare, de la Curtea de Apel Cluj la o altă curte de apel din România. 

,,Doamnă președinte, sunt condamnat definit și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog cu tot respectul să beneficiezi de judecată unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa”, a declarat Cherecheș în fața magistraților. 

Comentarii Facebook