Joi 7 Iulie

Indira și Adelina, doi tigri albi bengalezi, în premieră la Grădina Zoologică din Târgu Mureş


Grădina Zoologică din Târgu Mureș a prezentat, vineri, în premieră, doi tigri albi bengalezi, Indira şi Adelina, care au fost aduşi în urma unui parteneriat cu o grădină zoologică din Ungaria. Este pentru prima dată când Grădina Zoologică are tigri albi bengalezi, alături de aceştia, au mai fost aduşi mai mulţi pelicani şi doi papagali Ara, aceştia din urmă fiind donaţi de o persoană fizică.

Este vorba de 6 pelicani recent aduşi, respectiv doi tigri albi bengalezi, care sunt o noutate pentru Târgu Mureş, nu au mai fost în colecţia grădinii zoologice. Animalele momentan sunt în carantină şi sperăm că, în timp foarte scurt, vor putea fi introduse în circuit, vizitatorii să poată vedea aceste specii noi", a declarat primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan, citat de Agerpres.

Directorul Grădinii Zoologice Târgu Mureş, şi-a exprimat speranţa că puii de tigru bengalez îşi vor înfrânge teama ca să iasă din adăpost până la data de 1 mai, atunci când se va da startul oficial al unui nou sezon de vizitare.

Sperăm că, de la 1 mai, tigrii să iasă în amplasamentul exterior, noi nu îi forţăm, dacă ei singuri vor să iasă afară după ce uşa va fi deschisă, vor fi afară, dacă nu, vor fi în interior până când vor avea curajul să iasă. Aceasta este o procedură standard în lumea grădinilor zoologice, să nu forţăm animalul", a precizat Szánthó János.

Comentarii Facebook