Imagini de o frumusețe rară din Parcul Natural Apuseni! Cocoși de munte, căprioare și urși, surprinși în mediul lor natural - VIDEO


Imagini superbe au fost surprinse pe camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni.

Primăvara este un anotimp esențial în natură pentru că începe sezonul de împerechere, iar unele animale transformă acest eveniment într-un adevărat ritual. 

Este și cazul cocoșului de munte.

Rotitul cocoșului de munte începe la sfârșitul iernii, cel mai adesea de pe la mijlocul lunii aprilie, în locurile deschise din pădure, unde se adună mai mulți masculi împreună cu femele. În perioada de împerechere cocoșii devin foarte teritoriali și agresivi.

Ponta este formată din 4 -12 ouă, incubația este realizată de către femelă și durează 24 - 29 de zile. 

Cuibul este o adâncitură căptușită cu iarbă, ace de conifere, crenguțe și pene; acesta este construit de către femelă și este amplasat la baza arborilor. 

Este o specie poligamă, masculul se împerechează cu mai multe femele. Specia preferă pădurile mature de conifere, cu zone umbroase și tufe cu fructe de pădure, adesea cu sol umed și presărate cu luminișuri, mlaștini sau poieni. Urcă altitudinal până în zona jnepenișurilor și a ienupărișurilor situate la periferia pajiștilor alpine, potrivit specialiștilor.

,,Dansul” i-a fost întrerupt însă și de alte viețuitoare, un urs și o căprioară fiind și ei zăriți în aceeași zonă. 

Comentarii Facebook