Miercuri 22 Martie

Gripa a ucis încă trei români. Trei decese au fost înregistrate la Sibiu


Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a raportat încă trei decese la persoane infectate cu gripă. Conform datelor centralizate din teritoriu de DSP Sibiu, în săptămâna 16-22 ianuarie s-au raportat 137 cazuri de gripă. 60 % dintre îmbolnăviri au fost la copii, la grupul de vârstă 2 - 14 ani. 

De asemenea, au fost înregistrate şi trei decese. Dintre acestea două au fost la femei, ambele de 85 de ani, şi un bărbat în vârstă de 51 de ani, toţi din Sibiu, toţi nevaccinaţi şi având cel puţin una sau două afecţiuni asociate.

Au fost înregistrate şi 1.933 de cazuri de infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS), 80 % dintre ele apărând la copii cu vârsta între 2 şi 14 ani. De asemenea, au fost şi 349 de pneumonii, dar în acest caz cei mai afectaţi au fost tinerii, maturii şi vârstnicii (grupele de la 15 ani în sus).

Per ansamblu, se remarcă o tendinţă de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecţiuni, faţă de săptămânile anterioare. Cazurile de gripă şi pneumonii au fost cu circa 100 mai puţine faţă de prima săptămână a acestui an, în timp ce IACRS s-au redus semnificativ, cu aproximativ 50%”, spune Horaţiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu.

Comentarii Facebook