Cum arată casa de 5.000 de euro pe care o româncă a luat-o în Ungaria. Are utilităţi şi 4.000 mp de teren


O româncă a cumpărat cu numai 5.000 de euro o casă de cărămidă în Ungaria, cu utilităţile trase până la poartă și un teren generos.

Maghiarii vin să cumpere mâncare din România, iar conaționalii noștri din vestul ţării cumpără case în Ungaria. 

Adela Todoran locuiește și lucrează în Timișoara, dar a cumpărat o casă de vacanţă în Ungaria, la o oră și jumătate distanță, pentru 5.000 de euro. Locuința este situată în localitatea Bătania, districtul Mezőkovácsháza, județul Békés, Ungaria.

Adela Todoran, proprietar: ”Am teren de 4000 de metri pătraţi şi m-a tentat foarte mult. E împărţită în 3 camere, baie, bucătărie. Aş vrea să o măresc. Eu zic că 15 - 20.000 de euro mai am de investit, ca să o fac aşa cum îmi doresc eu”, scrie observatornews.ro.

Zona de graniță este părăsită de maghiarii care migrează spre centrul țării, pentru slujbe mai bine plătite. 

Zeci de români au cumpărat casele acestora și se mută în Ungaria. Familia Ungur a dat 12.000 de euro pe o casă şi 2800 de metri pătraţi de teren. Au renovat casa şi acum ar vrea să o vândă, la preț dublu. 

Maria Ungur, proprietar: ”Ne-am hotărât să luăm casa asta, pentru că grădina e mare, casa bunicioară, am pus parchet şi geamurile şi tot, dar pământul ne-a interesat pe noi”. 

Maria Ungur, proprietar: ”Curentul şi gazul e cu mult mai ieftin ca la noi. Dacă am o problemă şi ne vine o scrisoare, merg la poştă şi nu ştiu să vorbesc, imediat prin telefon, de la primărie, îmi trimite translator. Am fost bine primiţi. Nu am fost respinşi şi asta face foarte mult”.

Cei care și-au cumpărat case și s-au mutat Ungaria continuă să lucreze în România, dar fac naveta. 

Petru Ştibei stă de patru ani într-o casă care l-a costat 2.500 de euro: are două camere, toate utilităţile şi o curte de 1.500 de metri pătraţi. 

Petru Știbei, proprietar: ”În România nu mi-am putut permite să cumpăr aşa o casă ieftină, cu aşa un teren mare. Muncesc în România, sunt navetist”.

Comentarii Facebook