Dragoș Pătraru, la o școală din Ardeal: Copiii care vin pe jos la școală au note și rezultate mai bune!


Copiii care merg pe jos la școală, fără să fie aduși de părinți cu mașina, au note mai bune la învățătură, a spus Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației, la o întâlnire cu liceenii Colegiului ”Andrei Mureșanu”.

Nu trebuie neapărat să fii de 10 pe linie, a mai spus Dragoș Pătraru. Este foarte simplu să fentezi sistemul de învățământ în România, luând 10 pe linie.

Din păcate, foarte mulți elevi din România – când se trezesc în fața testelor PISA, când au de demonstrat ce pot să facă din ceea ce știu, când au creat soluții – se blochează. „Rezultatele noastre sunt atât de slabe la testele PISA pentru că la noi se aplică greșit educația. Și Ministerul Educației, dar și profesorii o aplică greșit. Iar voi vă mulțumiți să vă mulați peste acest sistem. Educația este despre mai mult decât 10 pe linie”, a mai spus Dragoș Pătraru, conform bistriteanul.ro.

Acesta le-a dat și sfaturi profesorilor. ”În clasă, de fiecare dată când stăm, corpul nostru ia foc. Când stăm ore întregi în bancă fără să ne mișcăm, inflamația în corp crește.

Există o carte foarte interesantă în acest sens - O istorie naturală a exercițiului fizic, scrisă de Daniel Lieberman, tradusă de Polirom. El explică foarte limpede care sunt mecanismele care se activează în organism atunci când stăm ore în șir fără să facem mișcare…

Dragoș Pătraru crede că elevii ar trebuie sp se ridice din bănci la fiecare jumătate de oră. Și, cu acordul profesorilor, sau chiar  împreună cu ei, timp de 5 minute să facă mici exerciții, sau pur și simplu să facă pași prin sala de clasă. 

Comentarii Facebook