Clujul la extreme! Cod galben de caniculă, urmat de Cod portocaliu de ploi abundente și vijelii puternice


Codul galben de caniculă, anunțat pentru acest weekend, este urmat de cod portocaliu de vijelii, potrivit atenționării ANM emisă sâmbătă pentru perioada 2-3 iulie 2022.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod galben de căldură și disconfort termic și unul de instabilitate atmosferică accentuată, precum și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente. Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente este valabil sâmbătă, până la ora 22:00. 

În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70-80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină, scrie Antena 3. 

În general temperaturile maxime în Cluj-Napoca, vor fi cuprinse între 32 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade.

Un alt cod galben, valabil în intervalul 2 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 06:00, arată în majoritatea regiunilor țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-35 l/mp. 

Comentarii Facebook