Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureș distrus complet după incendiul de marți seară


Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureș a fost distrus complet după incendiul de marți seară, anunță Rador. Marți noaptea, după patru ore de intervenție, inspectorul șef al ISU Mureș, colonel Călin Handrea, a ordonat retragerea pompierilor din interiorul depozitului, deoarece structura clădirii nu mai prezenta siguranță. Nu după mult timp, planșeul din beton al depozitului s-a prăbușit.

Pompierii au continuat lupta cu flăcările din exteriorul clădirii. Unul dintre salvatori a suferit o entorsă la un picior, acesta fiind preluat și transportat la UPU SMURD Târgu Mureș.

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului de la Complexul Transilvania, veniți din Târgu Mureș, Luduș, Sărmașu, Miercurea Nirajului, Reghin, Bistrița Năsăud, Mediaș, Aiud și Turda.

Pompierii s-au luptat cu un mediu extrem de ostil din cauza temperaturilor foarte ridicate din interior, peste 200 de grade în perioada incipientă a incendiului. Din cauza materialelor ușor inflamabile, a spray-urilor, substanțelor cu alcool, a buteliilor de gaz care explodau, s-a produs fenomenul de ardere generalizată cu flăcări foarte violente.


Comentarii Facebook