Când scăpăm de ploi şi de vremea rece. Directorul ANM a făcut anunțul


Plouă abundent în aproape toată țara, iar în zona de munte ninge, la început de primăvară avem parte de o vreme mai rece decât în ultima lună de iarnă. 

Elena Mateescu, şefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a spus cât durează informarea de ploi abundente în toată ţara şi a prezentat prognoza meteo actualizată, miercuri, într-o intervenție televizată.

„În zona montană, la altitudini mai mari de 1.200 de metri, vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în partea de est a Transilvaniei este posibil să consemnăm precipitații mixte. 

De altfel, informarea meteorologică emisă astăzi rămâne în vigoare până vineri, la ora 10:00.

Vorbim de precipitații în toate regiunile și cantități de apă între 10-15l/metru pătrat, iar în zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia precipitațiile vor acumula 25-30l/metru pătrat, izolat chiar peste 40l/ metru pătrat.

Veștile sunt bune, deoarece mai ales începând de sâmbătă, vor crește din nou temperaturile până la 16-17 grade Celsius", a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, miercuri, la Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook