Un elev de clasa a 8-a a ajuns de două ori la poliție în aceeași zi, după ce a făcut scandal la școală. Băiatul a fost reținut după ce și-a bătut diriginta


Un elev de 15 ani a fost reținut de polițiști după ce a provocat un scandal monstru la școală.

Tot incidentul a avut loc  la Colegiul Național „Alexandru Papiul Ilarian” din Târgu Mureș, pe data de 11 martie.

În primă fază elevul s-a urcat pe bănci, a avut o atitudine sfidătoare și a făcut gesturi obscene, încercând să-și aprindă și o țigară într-o sală de curs.

După prima scenă de acest fel, polițiștii au fost chemați la școală, cu un apel la 112. Agenții l-au încătușat pe adolescent și l-au dus la secție, unde au chemat-o și pe mama lui și le-au dat o amendă de 500 de lei.

„Polițiștii de ordine publică, alături de polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au deplasat la fața locului, stabilind faptul că un elev de 15 ani, din clasa a VIII-a, s-a urcat în timpul orelor de curs pe un dulap și a arătat gesturi obscene cadrului didactic.

Tânărul a manifestat un comportament necooperant față de polițiști, fiind imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Târgu Mureș, unde a fost invitată și mama acestuia, pentru clarificarea stării de fapt și lămurirea situației. De asemenea, tânărului i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amenda, în valoare de 500 de lei”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Acesta nu avea să fie sfârșitul, deoarece elevul a revenit la școală împreună cu mama lui, aștepând-o pe dirigintă pe hol pentru a putea discuta. Într-o răbufnire violentă însă, tânărul de 15 ani ar fi amenințat-o cu moartea pe dirigintă, luând-o la pumni.  

Poliția a fost chemată din nou, tânărul bătăuș fiind condus iar la secție.

„La fața locului, polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi aplicat lovituri cu pumnii și picioarele cadrului didactic îndrumător, manifestându-se recalcitrant în continuare. Tânărul a fost imobilizat și condus la sediul unității de poliție alături de părintele său, în vederea continuării cercetărilor și luări măsurilor legale care se impun”, potrivit IPJ Mureș.

Tânărul s-a ales și dosar penal, iar de data aceasta tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

,,Față de tânărul de 15 ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Tânărul a fost testat la substanțe interzise, rezultatul a fost negativ, i s-a făcut dosar penal pentru lovire și alte violențe și tulburarea liniștii publice, sub supravegherea Parchetului din Târgu Mureș", informează IPJ Mureș.


Comentarii Facebook