”Brancardierul morții”, cel mai periculos criminal din Ardeal și din România, a fost eliberat din închisoare


Gabriel Bota, un criminal în serie care a ucis 11 persoane, fiind considerat cel mai prolific criminal în serie din România postdecembristă, a fost eliberat vineri, 5 aprilie, din penitenciarul Baia Mare, unde a stat 25 de ani.

La poarta închisorii a fost așteptat de un prieten, însă cei doi nu au dat nicio declarație presei. Bota a fost condamnat pe viață, după ce a omorât 11 oameni, dar a putut să iasă din pușcărie deoarece în cursul anului trecut, când a împlinit 65 de ani, a depus la Tribunalul Maramureș o cerere prin care a cerut schimbarea condamnării pe viaţă în pedeapsă cu închisoarea pentru omor deosebit de grav, conform Observatornews.ro.

Anul trecut, în luna decembrie, judecătorii au decis că acesta să ispăşească o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru faptele comise, iar după să fie eliberat.

În 2000, Grigore Bota a fost condamnat pentru uciderea mai multor bărbați, persoane fără adăpost, între lunile aprilie și august din acel an. Bărbatul a recunoscut doar trei dintre crime, deși erau probe destule care arătau că el este autorul crimelor.

”Brancardierul Morții” sau ”Ucigașul de boschetari” este cel mai de temut criminal în serie din istoria postdecembristă a României. El ascundea trupurile victimelor în apropierea gării din Baia Mare sau pe malurile râului care traversează orașul. 

Își ademenea victimele cu o sticlă de alcool, în schimbul unor favoruri sexuale. Unul dintre bărbați a reușit să scape și a alertat autoritățile, ceea ce a dus la prinderea lui. După ce a fost arestat, Grigore Bota a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice la INML, așa cum a relatat Libertatea, iar în raport se precizează că el prezintă psihopatie antisocială, dar avea discernământ când a comis crimele. 

Bota a dat dovadă de ”şiretenie şi tendinţă spre negare, spre devalorizarea faptelor”, pe care ”le minimalizează, de teamă să nu fie blamat de societate”.

Comentarii Facebook