Duminica 28 Aprilie

Ardealul are valori: Profesorul Vasile Benedek a făcut din liceul ”rușinii”, unul din care ies meseriași de primă mână: Nimeni nu e șomer!


Vasile Benedek este directorul Liceului tehnologic ”Ioan Ossian” din Șimleu Silvaniei și a fost ales directorul anului pentru abnegația cu care își face treaba.

Dl. Benedek e un om de la țară, obișnuit de mic să tragă. A fost fierar, potcovar, a crescut animale. Și-a dorit să învețe carte. A visat să fie profesor. A tras din nou tare. A devenit profesor de filosofie și doctor în istorie. A învățat pe propria piele că scopul educației e să nu lași niciun copil în urmă. Așa încât a candidat pentru funcția de director al unui liceu “al rușinii”, cu zero promovare la bac. Un liceu agricol pe care nu-l dorea nimeni și care urma să se desființeze. Așa că a tras din nou tare. A cumpărat din banii lui o dronă agricolă și a creat specializarea de pilot de drone la Șimleu Silvaniei. A renovat clădirile liceului. A înființat un laborator de alimentație publică și unul de agricultură. A făcut un muzeu al grâului românesc. Școala a devenit centru de perfecționare în domeniul agricol. Numărul de elevi s-a dublat în 3 ani. Rata de promovare a ajuns de la zero la 46 la sută. Din liceu ies meseriași în domeniul agricol, auto, alimentație publică. A creat parteneriate cu firme locale, de la ateliere auto, la ferme și patiserii. Este un liceu cu zero șomaj, toți copiii au un loc de muncă asigurat la absolvire.

Vasile Benedek este directorul anului la categoria Inovație la Gala AVE (AsociaȚia pentru Valori în Educație). 

Dl. Benedek este evident exemplul viu al proverbului ”Omul sfințește locul!”.

Sursa: Republica.ro

Comentarii Facebook