Accident într-o localitate din Bistrița-Năsăud, pe un drum periculos din județ. Un copil de un an a scăpat nevătămat, o femeie a rămas încarcerată


Marți, 17 ianuarie, în jurul orei 10:40, trei echipaje SMURD, echipajul de terapie intensivă și două echipaje de pompieri cu autospeciale de descarcerare, au fost solicitate pentru a interveni la un accident grav petrecut în localitatea Strâmba din județul Bistrița-Năsăud, pe un drum periculos, după ce o mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile. 

Din primele informații, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, ajungând într-o râpă. În mașină se aflau patru persoane, doi copii și doi adulți. Unul dintre adulți, o femeie, a rămas încarcerată, iar pompierii intervin pentru descarcerarea acesteia dintre fiarele mașinii. 

În mașină se afla un copil de un an care a scăpat nevătămat

Primele echipaje ajunse la locul solicitării au găsit trei victime, doi copii și o femeie, în afara autoturismului conștiente și cooperante. Iar în interiorul mașinii, o altă persoană de sex feminin care rămăsese încarcerată, dar care a fost scoasă de pompieri fără probleme. Elicopterul SMURD se întoarce la bază, misiunea de prim ajutor este gestionata de echipajele terestre”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud, potrivit stiribn.ro. 

masina rapa.jpeg

Echipajul de terapie intensivă mobilă și un echipaj de prim ajutor SMURD au preluat de la locul solicitării doi copii în vârstă de 1 an și 4 luni, respectiv 5 ani, din fericire, fără mărci traumatice vizibile și o femeie (mama copiilor) care prezintă un traumatism cranian minor”, au mai informat aceștia. 

Vor fi evacuați spre UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri suplimentare, conform sursei citate.

Din primele teorii ale autorităților, șoferul ar fi pierdut controlul autoturismului într-o curbă, una dintre roți ajungând pe pământ, iar mașina a fost scoasă de pe partea carosabilă după ce a derapat. Autoturismul s-a răsturnat de câteva ori până a ajuns într-o râpă de lângă șosea. 

stramba.jpg
Drumul din localitatea Strâmbă (la stângă - o vale adâncă de zeci de metri)

Comentarii Facebook