Accident grav între două microbuze la ieșire din Ileanda, spre Dej. Șapte persoane au ajuns la spital


Un accident rutier grav a avut loc în noaptea de marți spre miercuri la ieşirea din localitatea Ileanda spre Dej. 

Două microbuze care transportau în total 13 persoane, s-au ciocnit violent. 

În urma impactului, trei persoane, călători în cele două microbuze au rămas încarcerate după impact.

Șapte dintre cele 13 persoane au fost duse la spital.

,,Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost alertat despre producerea unui accident rutier între 2 microbuze. 

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Sălaj a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. 

La faţa locului au fost alocate de urgenţă  6 ambulanţe de prim ajutor, 2 ambulanţe cu medic, o autospecială transport persoane şi victime multiple, o autospecială primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare”, a anunțat ISU Sălaj.

Șapte dintre cei implicați sunt cetățeni ucraineni.

”În urma accidentului rutier,  7 victime, conştiente, au fost transportate la spital pentru investigaţii de specialitate. 4 victime au fost transportate la UPU Dej, iar 3 la UPU Zalău”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit IPJ Sălaj, accidentul s-ar fi produs după ce ,,un bărbat de 33 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea o autoutilitară, în împrejurări ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, într-o curbă deosebit de periculoasă spre dreapta, semnalizată corespunzător, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi pătruns pe sens opus de circulație și ar fi intrat în coliziune frontală cu un microbuz, condus regulamentar din sensul opus, de un bărbat de 40 de ani, din comuna Bocicoiu Mare, județul Maramureș”.


Comentarii Facebook