Top 5 efecte ale cafelei de care nu știai. Vezi aici care sunt acestea


Cafeaua ne ajută să ne ridicăm din pat în diminețile grele, dar pe lângă binecunoscutul efect energizant, aceasta te poate face și mai sexi.

Iată 5 tratamente de frumusețe pe bază de cafea:

Mască pentru un ten luminos

Cafeaua reduce inflamaţiile şi roşeaţa, accelerează circulaţia sângelui sşi tonifică pielea. Pentru că are rol astringent, aceasta ajută la micşorarea porilor şi la eliminarea sebumului în exces. De asemenea, ea exfoliează delicat tenul.

Tratament pentru păr

Dacă vrei să ai un păr mătăsos şi strălucitor, ai nevoie de o mască dintr-o cafea tare. Aplică pe părul uscat o cafea espresso şi aşteaptă 15 minute să acţioneze. După, te speli cu şamponul obişnuit.

Luptă cu celulita

Dacă ai să te uiţi pe lista cu ingredienţi ai să observi că majoritatea cremelor pe care le foloseşti pentru a scăpa de celulită au un ingredient comun: cofeina. De aceea, ar trebui să te obişnuieşti să strângi zaţul de la cafeaua pe care o bei dimineaţă. Tot ce ai de făcut este să amesteci o ceaşcă de zaţ de cafea cu două-trei linguri de ulei de măsline şi să aplici această compoziţie pe zonele afectate de celulită.

Exfoliant pentru corp

Pielea corpului are nevoie de exfoliere pentru îndepărtarea celulelor moarte. Pentru un gomaj eficient ai nevoie de o ceaşcă cu mălai amestecată cu o jumătate de cană cu zaţ de cafea. Freacă bine pielea cu acest scrub, după care clăteşte cu apă călduţă.

Scapă de puncte negre

Dacă punctele negre îţi dau bătaie de cap, tot cafeaua te ajută. Aplică săptămânal o mască abrazivă din cafea măcinată, amestecată cu albuşul unui ou. Aplică pe faţă executând un masaj uşor şi lasă să acţioneze până se usucă, după care îndepărtează cu apă călduţă.

Mai multe detalii pe Eva.ro

Comentarii Facebook