Virginia Ruzici, concediată de Simona Halep, a vorbit despre scandalul în care este implicat fostul număr unu mondial


Simona Halep a fost prinsă dopată cu Roxadustat și riscă o suspendare de 4 ani din activitatea sportivă.

Una dintre cele care i-a luat apărarea este Virginia Ruzici, cea care a fost concediată de Simona Halep la scurt timp după părăsirea turneului de la Roland Garros. Ruzici i-a fost manager timp de 14 ani. 

Fosta mare jucătoare de tenis, câștigătoare la Roland Garros în 1978, a spus că o susține pe Halep.

O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă, ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă.

Sunt profund întristată de aceste evoluții și sunt 100% convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea", a scris Virginia Ruzici pe Instagram.

Ruxandra Dragomir (49 de ani), fost număr 15 în ierarhia WTA și fost președinte al Federației Române de Tenis, în perioada 2009-2013, a făcut și ea declarații după ce a apărut scandalul de dopaj legat de Simona Halep (31 de ani, 8 WTA).

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare. Din păcate și a doua analiză, testul B, a relevat prezența aceleiași substanțe interzise.

Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau”, a spus Dragomir.

Simona poate fi suspendată pentru dopaj, categoria EPO. Dar poate primi o pedeapsă mai blândă, dacă va avea o echipă bună de apărare și dacă va invoca motive serioase. Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera.

În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Convingerea multora că ”și alții se dopează, dar nu sunt prinși’ nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu”, a completat Dragomir.

Aceasta a precizat că speculațiile nu-și au rostul și contează doar realitatea.

Până atunci, Simona, pe care de altfel o iubesc, este o sportiva depistată pozitiv la două teste doping. Și căreia i s-a retras dreptul de a mai concura. În rest, cine dorește să-și consume energia și timpul cu speculații și conspirații e liber să o facă.

Eu o cunosc pe Simona de aproape 20 ani și nici mie nu-mi vine să cred că ar fi făcut așa ceva. Cum mulți nu și-ar fi închipuit niciodată că Sharapova sau Armstrong... sau mulți alții ar putea fi depistați pozitiv. Dar realitatea a arătat altceva...Din păcate pentru Simona”, a mai spus Ruxandra Dragomir, pentru cei de la Q Magazine.

Comentarii Facebook