Valencia speră să scape de locurile retrogradabile, în timp ce Liverpool are ocazia să se distanțeze în fruntea clasamentului de rivala Manchester United


Luni, 4 ianuarie, proaspătul an 2021 ne aduce un început de săptămână care reprezintă sfârșitul etapei a 17-a în Premier League și LaLiga Santander, două dintre cele mai puternice campionate de fotbal ale Europei.

Campioana de anul trecut, Liverpool, o va întâlni în deplasare pe ocupanta locului 9, Southampton. În tot acest timp, pe stadionul Mestalla din Valencia, “liliecii” vor primi vizita nou promovatei Cadiz.

Deși pornesc în noul an cu obiective diferite, pentru a se menține pe traiectoria dorită ambele echipe au aceiași soluție: victoria.

Valencia se află într-o situație critică. Aceștia au încheiat anul 2020 pe loc retrogradabil, iar părăsirea poziției a 18-a pare să reprezinte o provocare mare pentru echipa care n-a reușit să câștige în campionat niciun meci din ultimele opt disputate. Ultimul meci câștigat a fost în data de 8 noiembrie 2020, atunci când o învingea surprinzător pe Real Madrid cu scorul de 4-1. 

Nici adversara din regiunea Andaluziei, Cadiz, înaintea trecerii în noul an, nu traversa o formă tocmai grozavă, terminând anul cu trei înfrângeri consecutive și cu un egal. 

În cazul unei victorii Valencia s-ar apropia la 1 punct în spatele lui Cadiz, care momentan ocupă poziția a 12-a. 

Principalii absenți ai partidei vor fi Goncalo Guedes pentru Valencia și Salvador Sanchez pentru Cadiz. În timp ce Sanchez va lipsi din cauza unor probleme medicale, Guedes va lipsi din cauza cartonașului roșu pe care l-a primit etapa trecută în meciul cu Granada.

48e763db152e351e824a31e5d9edfeda.jpg

“Cormoranii” lui Jurgen Klopp se duc pe stadionul St. Mary’s  din Southampton cu gândul de-a câștiga un avans minim față de ocupanta locului al doilea, Manchester United. Apariția “diavolilor roșii” pe podiumul clasamentului reconfigurează o confruntare istorică pentru titlul de campioană, amintind suporterilor de anii în care cele două echipe își împărțeau trofeele, lucru care însă în ultimii ani a încetat se se mai întâmple pe fondul evoluțiilor slabe din campionat a celor de la Manchester United. 

Liverpool, în pofida mai multor titulari accidentați, a reușit să-și mențină parcursul bun din campionat, chiar dacă în ultimele partide au trebuit să se mulțumească  cu două rezultate de egalitate.

 “Sfinții”, care la rândul lor n-au mai câștigat de patru etape, vor fi nevoiți să joace împotriva celui mai bun atac din Premier League fără principalii oameni din apărare, atât portarul McCharty, cât și fundașul Vestergaard fiind indisponibili. 

Astfel, sunt multe  șanse ca meciul să nu fie lipsit de goluri. 

18a69814aff5f8aaff6d1f729c824b3a.jpg

Ambele meciuri se vor juca astăzi, 04.01.2020, de la ora 22:00.

Comentarii Facebook