Va putea „U” să spele rușinea ultimului meci cu FCU Craiova 1948, astăzi la Mediaș? Sabău: „Trebuie neapărat să câștigăm”


După calificarea în semifinalele Cupei României, „studenții” își continuă parcursul în play-out-oul Superligii cu un meci extrem de important. Sâmbătă, la Mediaș, Șepcile Roșii vor primi vizita celor de la FCU Craiova 1948. În luna februarie, oltenii au reușit să învingă formația condusă de Neluțu Sabău cu 5-0, în Bănie.

De la acea întâlnire, FCU Craiova a adunat cinci victorii și a pierdut în patru rânduri, pe lângă aceste rezultate având și o remiză albă. Cel mai recent joc pentru alb-albaștrii a fost tot în sferturile Cupei, acolo unde au fost scoși din competiție de către UTA Arad. O singură victorie au oltenii departe de casă în 2023, indiferent de competiție, acest succes venind chiar în primul meci în deplasare, pe terenul Rapidului.

În ceea ce privește situația din clasament, FCU este în fața Universității Cluj, având 23 de puncte spre deosebire de cele 20 ale „studenților”. Ioan Ovidiu Sabău spune că acest meci este foarte important pentru el.

E foarte important, după cum am spus și după meciul de Cupă. Atunci a fost o mare bucurie că ne-am calificat. Pentru mine mult mai important e acest meci de sâmbătă. Trebuie neapărat să câștigăm. Am avut foarte puțin timp la dispoziție să ne refacem din punct de vedere mental. Am avut ieri (n.r. joi) o zi de recuperare. Sperăm să putem face azi (n.r. vineri) un antrenament oficial pe terenul de joc. Sper să ne refacem repede din punct de vedere mental. Fizic te refaci, dar mental trebuie să uiți repede de acea calificare și să înțelegi cât de important este meciul cu Craiova”, a declarat Sabău la o conferință de presă.

Tehnicianul spune că fotbaliștii își doresc mult o revanșă în duelul cu FCU:

Așa am văzut și reacția jucătorilor. Așteaptă și ei foarte mult meciul. Sigur, trebuie gândit jocul și tratat cu atenție mare. Trebuie să ai atitudine, să lupți, dar de fiecare dată jocurile se câștigă cu multă inteligență. Agresivitatea e bună, dar trebuie mult echilibru. Aici se face diferența.

Comentarii Facebook