Un fotbalist de la CFR Cluj câștiga nu mai puțin de 57 de mii de euro. A fost sursă de tensiune la club


Un fotbalist de la CFR Cluj câștiga pe lună nu mai puțin de 57.000 de euro. Un altul era plătit cu 47.000 de euro, deci efortul financiar din Gruia a fost unul uriaș.

Cristi Balaj a dezvăluit suma și că acestuia i-a fost reziliat contractul. Cei de la ProSport au aflat că jucătorul despre care vorbea președintele ardelenilor este Giedrius Arlauskis. O sumă similară avea și islandezul Runar Mar Sigurjonsson, care câștiga 47.000 de euro pe lună. Din cauza acestor contracte uriașe s-ar fi certat Nelu Varga și Marian Copilu.

CFR Cluj este acum în perioada în care se taie cheltuielile. Patronul echipei, Neluțu Varga a plătit datoriile echipei și nu vorbim despre bani puțini, ci de 3,5 milioane de euro pentru ca restanțele să fie plătite și licența să poată fi luată, scrie prosport.ro.

Președintele Cristi Balaj a spus că acum au fost scăzute ”cheltuielile legate de deplasări. Bugetul de salarii a scăzut și el de la 530.000 de euro lunar la 360.000 de euro și mai reducem probabil și în viitor”, a declarat Balaj pentru Sport Total FM.

Atenţie mare! Ca să fac o paranteză aici, e important să ştiţi. Am găsit cu un contract net lunar de 57.000 de euro! S-a reziliat. Nu nu dau nume! Ca să înţelegeţi ce am găsit. Vorba domnului Crăciunescu: «Ne putem gândi la orice!». Doamne fereşte, nu vreau să acuz, pentru că nu ăsta e ţelul meu, dimpotrivă”, a afirmat Balaj pentru Fanatik.

Sursele ProSport au precizat că ar fi vorba despre Arlauskis. ”El avea mai puțin, dar a primit câteva sute de mii de euro la semnătură. I-au dat o parte într-o tranșă, iar restul, bani mulți, i-au băgat în salariu. Așa a ajuns la acea sumă uriașă. La fel s-a întâmplat și cu Sigurjonsson. Avea vreo 47.000 de euro salariul pe lună, dar asta pentru că vreo 10 mii proveneau tot din banii de la semnătură. E o practică legală și îți asigură o oarecare liniște, că nu trebuie să scoți deodată sume foarte mari.

Din ce știu eu, Varga a știut de la început toate contractele. Nu există să fie făcut vreun act de acest fel fără ca el să știe. Problema a fost că fotbaliștii respectivi nu au jucat de banii pe care îi primeau. De acolo s-a și certat cu Copilu. Bine, a fost unul dintre motive, printre cele mai importante. De la bani a plecat tot scandalul”, au explicat sursele citate.

Comentarii Facebook