„U” Cluj continuă lupta pentru Liga 1. Lincar: „Nu ne preocupă problemele de la Hermannstadt. Pot fi zvonuri prin care încearcă să-și adoarmă adversarii”


FC Universitatea Cluj continuă parcursul în play-off cu o deplasare la Mediaș, unde alb-negrii se vor duela cu FC Hermannstadt. O victorie în partida din etapa a patra îi poate readuce pe „studenți” pe locul 2 în clasament. Antrenorul Universității Cluj a vorbit despre duelul de mâine cu FC Hermannstadt, dar și despre victoria cu CSA Steaua. 

Ne întâlnim astăzi în ziua premergătoare jocului cu FC Hermannstadt, o echipă care se află cu un punct în fața noastră, pe locul 2, loc pe care îl țintim și noi la finalul acestui play-off, o echipă care a reușit în cele trei jocuri să obțină două victorii și un egal, o echipă puternică cu un lot foarte bun. Am spus tot timpul că ei cu Steaua au unele dintre cele mai bune loturi din play-off, dar vedeți că fiecare echipă are specificul ei.

Nu ne preocupă problemele financiare de la FC Hermannstadt. Pot fi și zvonuri sau articole de presă prin care să încerce să-și adoarmă adversarii. Noi trebuie să fim concentrați, pentru că în general promovările și victoriile ți le câștigi cu multă ambiție pe teren și nu în altă parte. De aceea, doresc ca jucătorii mei să fie foarte, foarte concentrați. Nu mai are nimic în comun jocul de mâine cu cel care a fost acum câteva săptămâni”, a declarat Erik Lincar la conferința premergătoare meciului. 

Tehnicianul Universității presupune că sibienii nu vor avea neapărat un joc ofensiv, ci se vor mulțumi și cu un meci egal.

Zic eu că cei de la Hermannstadt nu neapărat vor avea un joc ofensiv, să ne atace. Cred că ei se mulțumesc și cu un meci egal. Trebuie să fim mult mai atenți pe momentele în care vom pierde mingea, să nu fim surprinși, așa cum s-a întâmplat la o fază din jocul cu Steaua, când a fost o superioritate în a doua repriză de 5 contra 3 destul de periculoasă”, a precizat Lincar. 

Lincar despre jocul cu CSA Steaua: „În jocurile decisive cele mai importante sunt punctele”

Am apreciat efortul jucătorilor mei. Nu și-au creat atât de multe ocazii de gol precum se tot spunea sau doreau unii să afirme. A fost situația din prima repriză a lui Chipirliu, iar în a doua au fost cele două lovituri libere executate de Adrian Popa, plus o situație în fața porții în care dacă se marca era offside. Deci cam atât. E adevărat că nici noi nu prea am avut ocazii, dar în jocurile acestea echilibrate și jocuri decisive cele mai importante sunt punctele. Chiar nu mai contează cum joci, ce faci, important e să îți îndeplinești obiectivul, adică promovarea acestei echipe la Liga 1. În fotbal de multe ori și rezultatul e un factor care poate schimba anumite situații de joc. Dacă era 0-0 sau 1-0 pentru adversari, nici noi nu eram într-o situație mai defensivă. Au avut o anumită dominație la mijlocul terenului, dar pentru a da goluri trebuie să creezi anumite ocazii pentru a marca”, a spus tehnicianul Universității Cluj. 

FC Universitatea Cluj și FC Hermannstadt se vor întâlni marți seară, pe stadionul Gaz Metan Mediaș, de la ora 19:00, într-un meci care ar putea fi decisiv în ceea ce privește echipa care va promova de pe locul 2 în Liga 1. Acum cele două formații sunt despărțite de un singur punct.

Comentarii Facebook