„U” Cluj ar putea încasa 4 milioane de lei de la bugetul local


FC Universitatea Cluj poate ar putea primi 4 milioane de lei de la autoritățile locale, după ce clubul a ajuns pe lista propunerilor Comisiei de Analiză și Selecție a Proiectelor pentru Cofinanțarea Proiectelor depuse la Registratura Municipiului Cluj-Napoca. „Studenții” sunt tot mai aproape de promovare, asta ar putea fi explicația pentru care echipa din Liga 2 are cea mai mare sumă în dreptul ei.

Comisia a trecut în dreptul Universității Cluj suma de 4 milioane de lei, echivalentul a ceva mai mult de 800.000 de euro. O sumă impunătoare dacă ne raportăm la faptul că toate proiectele însumează 10.450.000 de lei. Asta înseamnă că alb-negrii pot lua mai mult de un sfert din total. Anul trecut, „U” Cluj a încasat 3.1 milioane de lei de la autoritățile Municipiului Cluj-Napoca, așadar, plusul în acest an ar fi de aproximativ 900.000 de lei.

Pe lista propunerilor comisiei se mai regăsesc și alte echipe de fotbal CFR Cluj, dar și două cluburi din Liga 3. Campioanei României i-a fost propusă suma de 82.000 de lei (aproximativ 16.000 de euro), iar pentru Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj aceeași sumă, de câte 73.000 de lei, notează liga2.prosport.ro.

Încă de la începutul anului primarul Clujului anunțase că echipa de fotbal este prioritatea principală a orașului și că va fi ajutată pentru a promova în Liga 1.

Câtă vreme nu este în Divizia A încă mai aștept rezultate mai bune. Evident că și noi ne vom ridica la nivelul așteptărilor lor cu susținere financiară. Pentru noi Universitatea Cluj rămâne prioritatea sportului clujean și promovarea în prima ligă, iar din perspectiva noastră vom aloca resursele financiare permise de lege și de buget astfel încât să își îndeplinească acest obiectiv”, a declarat Emil Boc. 

Comentarii Facebook