”U” Cluj dă vina pe LPF pentru depunctarea echipei la ”masa verde”



Conducerea Universității Cluj dă vina pe Liga Profesionistă de Fotbal pentru deăunctarea echipei la ”masa verde” în urma meciului împotriva Concordiei Chiajna, încheiat cu scorul de 1-1.

Ilfovenii au contestat dreptul de joc al lui Marius Martoc, iar Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal le-a dat câștig de cauză acestora, clujenii pierzând astfel punctul câștigat.

Am luat act de decizia Comisiei de Recurs, iar până vineri aşteptăm motivarea, pentru a decide exact paşii pe care-i vom urma în recuperarea punctului obţinut de echipa noastră pe teren. Dreptatea este de partea noastră, mai ales că Liga Profesionistă de Fotbal ne-a înştiinţat oficial că, din punctul de vedere al regulamentului, legitimarea lui Marius Martac este valabilă", a spus Vlad Munteanu pentru site-ul oficial al echipei.


Conducerea clujenilor susține că avocatul LPF, Paul Alexandru Mincu, din cadrul Departamentului de Competiţii, a informat clubul că transferul fundaşului dreapta este efectuat conform regulamentelor în vigoare.

Jucătorul fusese transferat temporar de la clubul Oţelul Larisa la clubul Corona 2010 Braşov, pentru perioada 07.08.2013 – 30.06.2014. Prin hotărârea irevocabilă nr. 10 din 29.01.2014, pronunţată în dosar, comisia cu atribuţii jurisdicţionale a constatat încetarea raporturilor contractual între Martac Marius Mădălin şi Corona 2010 Braşov. Fiind liber de contract, jucătorul a beneficat de dispoziţiile art. 19.2 din RSTJF, potrivi cărora: În situaţia unui transfer temporar, în cazul în care contractul cu clubul cesionar încetează înaintea transferului temporar, jucătorul are dreptul ca, în perioadele de transfer, să revină la clubul cedent, dacă acesta solicită, sau să încheie un nou contract cu un alt club numai pentru perioada de până la expirarea transferului temporar. (…) În opinia noastră, este evident că opţiunea privind întoarcerea la vechiul club sau alegerea unui nou club până la împlinirea perioadei iniţiale a transferului temporar aparţine jucătorului (…) În cazul de faţă, fotbalistul a ales să ncheie un contract cu un nou club astfel că o eventuală solicitare pentru revenirea jucătorului este ireleventă şi nu poate suprima dreptul de opţiune al jucătorului. (…) Opinăm că legitimarea jucătorului este efectuată în mod regulamentar, iar Martac Marius Mădălin are drept de joc pentru Campionatul Naţional”, se arată în răspunsul primit de la LPF.

Comentarii Facebook