U Cluj a dat afară patru jucători străini și expertul în nutriție. Falub se ține de cuvânt


Universitatea Cluj anunță că i-a dat afară pe jucătorii străini aduși la începutul campionatului.

Astfel, U Cluj s-a despărțit amiabil, dar cu plata unor despăgubiri, de portughezii Tiago Gomes, André Ceitil, Rafa Miranda și de francezul Arnaud Guedj. Părțile au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractelor.

Odată cu ei s-a despărţit de “U” Cluj şi specialistul în medicină sportivă şi nutriţie, Alexandru Buza”, mai anunță oficialii clubului.

Adrian Falub, managerul sportiv si antrenorul interimar al U Cluj, critica la o conferință de presă din 18 septembrie, aducerea jucătorilor străini.

Din punct de vedere sportiv, eu cred că în primul rând s-a dovedit că o infuzie mare de jucători străini de club sau de România nu este benefică. Clubul acesta a avut cele mai bune rezultate atunci când jucătorii importanți, când au fost 7-8 jucători care au crescut la clubul acesta, începând cu generațiile lui Sabău, Pojar, continuând cu generația mea, nu mai vorbesc de generațiile vechi cu doctorul Mircea Luca și ceilalți, care erau toți clujeni sau majoritatea, continuând cu generația mea, când erau 7-8 clujeni, continuând cu generația lui Florescu și Goga. Totdeauna rezultatele clubului acesta au fost făcute de clujeni. Cred că o infuzie de prea mulți străini, cum s-a făcut în această vară, nu este benefică clubului. Acest club nu a fost creat de Ceaușescu ca să câștige campionate, a fost creat ca să fie iubit de oameni. Spiritul acesta trebuie să meargă în continuare. 

Cred că în viitor, cât va depinde de mine, nu aș mai vrea să vină niciun impresar să facă transferuri la clubul acesta. Aș vrea ca tot ceea ce înseamnă partea sportivă a clubului să fie făcută de club, pentru că antrenorii vin și pleacă, impresarii vin și pleacă, au interese, și clubul rămâne cu jucătorii care poate nu se potrivesc pentru Universitatea Cluj. Avem un club particular, unde nu este simplu să joci”, a explicat Adrian Falub, managerul sportiv și antrenorul interimar al U Cluj.


Comentarii Facebook