U-BT, Patrick Richard și Giordan Watson au dat în judecată Federația Română de Baschet


U BT Cluj-Napoca și jucătorii români naturalizați, Giordan Watson și Patrick Richard, au dat în judecată Federația Română de Baschet.

Aceștia solicită suspendarea punctului 14 al deciziei Consiliului Director FRB din 21.09.2021 privind numărul de jucători naturalizați trecuți pe foaia de joc: ”Se aproba cu majoritate de voturi ca in LNB, CR si SuperCupa României sa poată fi folosit maxim un jucător naturalizat pe foaia de joc, în conformitate cu regula FIBA”.

Giordan Watson a dat în judecată Federația Română de Baschet și în sezonul 2019/2020, când juca la CSM CSU Oradea, unde mai are un alt jucător naturalizat, Kris Richard. Problema celor doi a fost analizată și de Consiliul Național de Combatere a Discriminării.

Constituie contravenție, conform prezentei ordonanțe, condiționarea participării la o activitate economică a unei personae ori a alegerii sau exercitării libere profesii de apartenență sa la o anumită rasă, naționalitate, etnie, religie, categorie social, respectiv de convingerile, de sexul sau orientarea sexuală, de vârstă sau de apartenența sa la o categorie defavorizată”, au spus cei de la CNCD, conform baschet.ro.

Federația Română de Baschet a primit atunci numai avertisment, după ce Regulamentul Specific al Ligii Naționale de Baschet Masculin 2019/2020 a fost modificat. Procesul intentat anul de cei doi a rămas fără obiect. 

Foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Comentarii Facebook