De ce pleacă Mirel Rădoi de la echipa națională. L-au afectat criticile


Mirel Rădoi a anunțat că pleacă de la echipa națională, deoarece este afectat de criticile aduse când echipa mergea prost.

Mirel Rădoi susține că vrea să lucreze zi de zi la o echipă, acesta fiind motivul prezentat presei pentru decizia radicală luată.

Antrenorul nu a spus și că este afectat de criticile venite în perioada în care echipa naţională avea rezultate proaste şi juca slab. Acestuia i s-a părut că valul de critici a fost nejustificat.

N-ar fi exclus ca la mijloc să fie şi un calcul pragmatic, în urma căruia Rădoi să plece cu fruntea sus şi cu pieptul bombat de la echipa naţională, după ce la un moment dat aproape toată lumea cerea demisia sau demiterea sa. Iar pentru asta mai are nevoie doar de două victorii. La îndemână pentru că aşteptăm Islanda şi mergem în Liechtenstein, scrie Digi Sport.

Mirel Rădoi susține că ar putea fi înlocuit de Cosmin Olăroiu.

N-aș putea să recomand pe cineva, dar cred că în afară de Olăroiu singurul antrenor nu poate fi altcineva!”, a spus Rădoi.

Contractul lui Mirel Rădoi va expira în luna noiembrie.

Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

Eu am contract până în noiembrie, mai departe este treaba Federației. Oferte au fost până acum și le-am refuzat. Din punctul ăsta de vedere vă dau cuvântul meu că nu am niciun contact, nicio ofertă. Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta.

E un ciclu care s-a terminat. Federației nu am ce să îi reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am avut-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare. Am luat echipa la un baraj, o predau la fel pentru că obiectivul este locul întâi sau locul doi”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă de după meciul cu Armenia.

Foto: Frf.ro

Comentarii Facebook