Transfer pe axa ”U” Cluj - CFR. „Studenții” au împrumutat un atacant din Gruia, crescut de Benfica Lisabona


FC Universitatea Cluj anunță o nouă mutare în perioada de iarnă, clubul a ajuns la o înțelegere cu fotbalistul Zé Gomes. Atacantul vine la ”U” sub formă de împrumut de la rivala CFR, clubul având și opțiunea unui transfer definitiv.

Crescut de Benfica Lisabona, Zé Gomes a câștigat EURO U17 cu Portugalia în 2017, turneu la care a fost golgheter și cel mai bun jucător. Atacantul vine la ”U” sub formă de împrumut de la CFR, clubul nostru având și opțiunea unui transfer definitiv.”, anunță FC Universitatea Cluj. 

José „Zé” Gomes s-a născut în Guinea-Bissau pe 8 aprilie 1999, dar cariera sa fotbalistică se leagă de Portugalia, acolo unde a ajuns în urma unui turneu, în 2011. Ulterior, după împlinirea vârstei de 13 ani, Gomes a semnat cu Benfica Lisabona, pentru care a continuat să joace în primă fază la juniori, apoi și-a făcut debutul la seniori în sezonul 2016/2017. În acel sezon, atacantul a avut trei apariții la nivelul primului eșalon, un meci în Cupa Portugaliei, precum și opt minute într-un joc contra lui Napoli în Liga Campionilor, notează sursa citată. 

Ze Gomes a bifat meciuri la toate naționalele de juniori ale Portugaliei, de la categoria U15 la U20. La U17 a avut un randament excepțional, 19 goluri în 28 de meciuri. În 2020, Ze Gomes a fost împrumutat de Benfica la Lechia Gdansk, iar în februarie 2021 a mers definitiv la Cherno More, în Bulgaria. După alte câteva luni la Seregno, în Italia, Ze Gomes a fost transferat de CFR Cluj pentru echipa a doua a clubului. Acum a fost cedat la U Cluj. Ze Gomes a jucat de două ori pentru prima echipă a CFR-ului, sub comanda lui Dan Petrescu, de fiecare dată în Cupă, la 1-1 cu U Cluj, respectiv 5-0 cu Dumbrăvița, când a reușit un assist.

comes.png

Comentarii Facebook