Tot ce a spus Anamaria Prodan la BUZĂU: Suporterii să îmi mulțumească! Am salvat echipa și am mutat-o la Buzău

 

Managerul U Cluj, Anamaria Prodan, a susținut la Buzău o conferință de presă unde a anunțat că a semnat un contract cu preşedintele Gloriei Buzău, Dan Tulpan, pentru a muta U Cluj pe stadionul din Crîng. 

 

Citește mai jos declarațiile făcute de Anamaria Prodan:

 

- Orice voi face de acum încolo, orice sponsor voi aduce sau orice om va ajuta acest club, o cotă parte din ceea ce va veni este firesc să meargă către Gloria. 

 

- Noi o să încercăm să convieţuim extraordinar aici, o să ne ajutăm cum putem, Universitatea nu este obişnuită cu ajutor, n-a beneficiat în ultimii trei ani de nici un fel de ajutor, sinceră să fiu nici nu ştiu cum este să primesc ajutor de la cineva. Oricine m-ar ajuta în schimb cred că aş reacţiona aşa, ca un copil cînd vede o ciocolată. Dar de mîine o să începem aşa, încet-încet să ne cunoaştem şi să vedem cum putem să ne ajutăm pentru că pînă la urmă Universitatea este acum echipa Buzăului. 

 

- Este prima dată cînd cineva vine, îmi face o ofertă, când cineva mă cheamă, pentru că asta este cel mai important lucru, când cineva te sună, noi iubim fotbalul, buzoienii au nevoie de fotbal şi de sport, pentru mine a fost cea mai frumoasă zi din ultimele 3 luni. În ultimele 3 luni a fost singura noapte în care eu am dormit liniştită, pentru că am ştiut că vin undeva unde - aşteptam să mi se ceară bani, aşteptam să plătesc şi pentru aerul pe care-l respir, cum plăteam la Cluj - nu plătesc nimic. Ori dacă dvs. m-aţi acceptat, m-aţi adoptat şi m-aţi adus aici, eu încă nu-mi revin, cred că visez cu ochii deschişi, pentru că un primar al Clujului m-a pus să plătesc, repet, şi aerul pe care-l respiram la Cluj, Consiliul Judeţean la fel, eu n-am avut parte până acum de aşa ceva. Încă ţin în mână şi strâng la piept contractul să nu cumva să mi-l ia cineva înapoi. 

 

- Îmi doresc din toată inima să-mi realizez acest vis, de a face performanţă cu Universitatea, pentru că asta este şansa mea în viaţă. Nici dacă eu câştigam Oscarul în management, nimeni din Liga I din România nu-mi dădea un club pe mână. Iar eu mi-am dorit atât de mult să arat că se poate, fără golănie, fără furt, să faci performanţă şi să aduci bucurie în sufletele oamenilor şi o să fac tot ce-mi stă în putinţă să-mi realizez visul, ca această echipă, care are o istorie incredibilă, să nu moară. Ar fi foarte uşor să plec, să spun, OK, am unde să mă duc, n-am putut să fac, alţii nu m-au lăsat, dar sunt o luptătoare prin excelenţă şi n-o să dau bir cu fugiţii niciodată. Şi Dumnezeu nu doarme, mi-a adus acest minunat oraş care îmi oferă posibilitatea de a-mi îndeplini acest vis şi-mi doresc, dacă n-am putut în oraşul care are o forţă financiară incredibilă, Cluj, dacă acolo nu s-a putut, vreau să dovedesc că alături de dvs, de buzoieni, putem să facem lucrul acesta. Îmi doresc pe acest frumos stadion să fiţi alături de mine şi să dovedim că putem, că avem forţă. Mai ales că acum suntem două forţe, şi echipa dvs., şi echipa mea. Împreună putem să facem viaţa mai frumoasă tuturor

 

- Dacă oraşul Cluj n-a putut să gestioneze două echipe, mai ales că erau de Liga I, poate ajungem încet încet să fie şi în acest oraş tot două echipe de Liga I, că aveţi forţa necesară să ajungeţi din nou în Liga I. 

 

- Echipa trebuie să se numească Universitatea Cluj, pentru că aşa este de-o viaţă, m-au ameninţat deja că o să-mi blazonul, titulatura, palmaresul, asta este viaţa. Dacă acum ceva timp mi-au spus bine ai venit acasă, asta însemnînd bine ai venit cu bani, ca să te mulgem noi ca pe o vacă, poate a ţinut cu alţii, cu mine n-o să ţină niciodată. Eu cred că cineva care doreşte să facă performanţă, cineva care îşi doreşte să ajute, pentru că niciodată n-am cerut să-mi fie plătite salariile jucătorilor sau salariile staff-ului, am cerut nişte lucruri de bun simţ pe care orice Consiliu Judeţean şi orice Primărie le putea fără probleme rezolva. Iar cînd vine cineva într-un moment critic al echipei şi cînd spune adevărul – sînt printre puţinii oameni din fotbal care n-are nimic de pierdut, n-am nici afaceri, n-am nici culoare politică, nu cer nimănui nimic. Nici la Buzău n-o să cer Consiliului Judeţean să-mi dea energia electrică sau gunoiul sau ştiu eu ce alte afaceri sau primarului să contruiesc ceva. Vreau să fac doar fotbal şi simt şi sînt sigură că aici la dvs mă voi face înţeleasă şi nimeni nu mă va privi cu duşmănie că vin să fur ceva – nu, vin să fac doar fotbal. 

 

- Eu nu am avut niciodată o relaţie extraordinară cu suporterii Universităţii pentru că ei săracii de-a lungul timpului au fost minţiţi, li s-a promis, de fapt ei n-au ştiut niciodată adevărul. Pentru că nici cei de dinaintea mea nu l-au mai spus poate de lehamite. Universitatea a ajuns aici numai şi numai datorită autorităţilor. Acesta este adevărul, nu mi-e frică să-l spun, oricine mă întreabă vreodată eu dovedesc cu acte, n-are nimeni cum să mă ia de mînecă, n-are nimeni ce să-mi reproşeze, n-am făcut în viaţa mea vreo combinaţie în fotbal. Lumea vorbeşte, singura femeie, însă probabil e dureros pentru un bărbat să ştie că vine un bărbat şi te pune la punct. Dar din punct de vedere moral, profesional, n-are nimeni cum să-mi spună absolut nimic. Eu pot să mă uit în ochii oricui fără să clipesc. 

 

- A fost totul peste noapte, eu n-am spus niciodată că merg la Craiova, că merg la Bistriţa, sunt prea săracă ca să mă vând ieftin, cam aşa sună. Eu am de recuperat nişte bani de la câteva echipe cu care am câştigat litigii, una dintre ele era Gloria Bistriţa. A fost o discuţie, tot dînşii m-au contactat, o discuţie de principiu, eu am vorbit cu toată lumea, aici a fost dragoste la prima vedere, am parafat actele 

 

- Din ce-am trăit eu pînă în momentul acesta la Cluj, eu mi-aş dori să rămîn pe viaţă aici. Din toate punctele de vedere. În primul rînd abordarea de care eu am avut parte la Buzău n-am găsit-o nicăieri. Am găsit-o poate la Chiajna. E mare lucru să te poţi înţelege cu oamenii din priviri. 

 

- Eu n-o să fiu preşul nimănui niciodată. Am muncit mult prea mult în viaţa mea să-mi fac un nume şi o imagine şi eu şi soţul meu şi pentru ce? Să cîştige cineva 3 puncte? 

 

- La primul meci acasă aş vrea să demonstrez tuturor care este spiritul unor oameni care într-adevăr iubesc fotbalul. Clar că n-o să vin niciodată să cerşesc mila nimănui şi dragostea nimănui. Nu pot să spun eu veniţi pe stadion să-l umplem ca să-mi fac eu bani. Nu ascund faptul că în momentul acesta trăiesc din acei bani. Dar cred că un stadion precum Cluj Arena, care aduce 1.500 de spectatori la un meci va fi clar bătut de Buzău Arena. Eu cred că a fost lipsă de respect faţă de echipa Universităţii ceea ce s-a întîmplat la Cluj şi mi-aş dori mult să demonstrăm că la Buzău n-o să se întîmple niciodată aşa ceva. 

 

- Dacă n-au încercat ei nimic în 3 ani, de ce m-aş gîndi c-ar încerca acum? Astăzi am văzut o declaraţie a primarului Boc – „Dacă echipa va pleca, atunci voi convoca de urgenţă un Consiliu”. E jenant! Sînt printre puţinii oameni care pot da şi-n stînga, şi-n dreapta şi-n PSD, şi-n PNL, şi-n PDL. Nu m-au ajutat niciodată, dimpotrivă m-au îngropat din ce în ce mai rău.  

 

- Le cer scuze suporterilor adevăraţi. Dar trebuie să înţeleagă că între a omorî o echipă de fotbal şi aţi văzut că au murit multe, Craiova, Timişoara, eu n-aş fi putut niciodată să fiu laşă, să o las. 

 

- Eu n-o să fiu laşă să las această echipă numai pentru faptul că suporterii nu o vor mai vedea, cred că nu ne despart mări şi ţări, îi aştept cu inima deschisă aici unde nu stau cu frica în sîn că aruncă petarde, că sar pe teren şi-mi boicotează meciurile, cred că vin puţin într-o altă lume, civilizată

 

- Orice s-ar întîmpla această echipă, cu nume, cu palmares în acest moment dacă în continuare îmi vor crea probleme, nu mai am ce să fac. Îmi doresc foarte mult să rămîn în Liga I, fotbaliştii aceştia au venit la Universitatea Cluj în cel mai delicat moment al existenţei acestei echipe aproape pe gratis, lucrează, joacă fotbal pe gratis, pe burta goală, au fost numiţi mercenari de către presa locală, greşit. Au venit pentru mine şi au venit pentru fotbal şi pentru ei să meargă mai departe în fotbal şi să-şi găsească alte echipe în viitor, dacă Universitatea va muri. 

 

- Niciodată n-o să permit nimănui să omoare Universitatea sau să distrugă această echipă numai pe considerente politice sau mai ştiu eu ce altă natură. Suporterii trebuie să înţeleagă că această decizie nu a fost luată doar pentru că vreau să vin eu la Buzău, că aşa vreau, că-mi place aerul de Buzău. Am venit la Buzău pentru că aici mi s-a dat tot ceea ce mi-am dorit eu vreodată pentru echipa mea, că aici mi s-a permis să-mi văd visul cu ochii şi pentru că aici, un oraş infinit mai mic din punct de vedere financiar decît Clujul, pot să fac ceea ce mi-am dorit. 

 

- Suporterii săracii s-au obişnuit săracii de-a lungul istoriei cu plecările acestea ale Universităţii, nu este prima dată, de asta nici nu cred că sunt foarte afectaţi, repet, nu adevăraţii suporteri. Suporterii iubesc cu patimă această echipă şi eu n-am avut parte să-i văd pe adevăraţii suporteri şi să văd un stadion care cîntă, n-am avut acest noroc, dar i-am văzut pe un DVD de-a lungul istoriei. Eu cred că ar trebui să-mi mulţumească pentru că fără nici un fel de interes ţin echipa asta în viaţă şi-o voi face să-şi îndeplinească acel obiectiv, de a rămîne între primele 10 echipe din România. 

 

- Ei sunt fericiţi că am plecat şi că nu mai este Ana Maria nebuna să-i bată la cap sau să le facă probleme la Cluj. Eu gestionez viitorul, ei gestionează trecutul, oare cine este mai cîştigat?

Comentarii Facebook