Sambata 9 Noiembrie

Tișe susține înflăcărat „U” Cluj prin vorbe, intervine în scandalul cu arbitrii: „Ori e prost, ceea ce e grav, ori e cu alte interese”


După scandalul mocirlei de pe Cluj Arena și declarații despre incapacitatea Universității Cluj de a plăti facturi pentru încălzirea terenului, șeful Consiliului Județean Cluj vine cu o nouă serie de comentarii. De data aceasta, Alin Tișe a pus tunurile pe arbitrii care au dezavantajat „U” Cluj pe parcursul meciurilor din Superligă. 

De ce nu protestați că au furat «U» Cluj la ultimul meci? (întrebare către moderatorul emisiunii radio - n.red.) Se protestează pentru chestiuni mult mai mărunte, iar pentru acestea...Toată lumea trebuie să protesteze că echipa a fost furată, nu doar suporterii. S-a văzut de pe lună că a fost o nedreptate. Atâta timp cât nu se va lua atitudine nu se va întâmpla nimic. Nu există o persoană care să-și asume delegările. Acolo se spală o mână pe alta.

Echipa pierde bani, nervi. Sunt oameni care suferă în jurul echipei. Ori e prost, ceea ce e grav, ori e cu alte interese, care e la fel de grav, ori este înțeles cu cineva să facă jocul cuiva. Cel care a greșit după VAR ar trebui să plătească. Dacă îi arzi la buzunar o să se îndrepte toți. O să vadă toate fazele apoi. Nu putem sta să ne uităm cum își bat joc de noi”, a declarat Alin Tișe, la un post de radio local. 

Amintim că, zilele trecute, Universitatea Cluj a publicat un mesaj prin care a condamnat numărul erorilor de arbitraj care au influențat rezultatele echipei. 

Am revenit în Liga 1 cu gândul de a aduce un suflu nou într-o competiție care are nevoie, mai multe decât oricând, de onestitate, transparență și corectitudine. Am revenit în Liga 1 cu un nou mod de ne raporta la fotbal, la competiție și la adversari. Am fost convinși că e bine să ne uităm mereu în curtea noastră și să încercăm să devenim mai buni cu fiecare meci.

Dar numărul erorilor de arbitraj împotriva clubului nostru a depășit de mult pragul suportabilității. Înțelegem faptul că, în unele momente, centralul poate greși. Dar tocmai pentru aceste situații există VAR, care, însă, a fost cvasi-inexistent la meciurile Universității Cluj. 

Nu putem să nu constatăm ceea ce a observat o lume întreagă, de la suporteri la analiști, de la fotbaliști la conducători, de la sponsori la jurnaliști: există o ritmicitate a greșelilor de arbitraj făcute împotriva clubului nostru care indică un anumit grad de rea intenție, dacă nu chiar premeditare.

Știm și acceptăm că a greși este omenește, face parte din regulile jocului, dar a persista în greșeală e diabolic.

Pentru BINELE fotbalului românesc, pentru VIITORUL fotbalului românesc, avem nevoie de o COMPETIȚIE CORECTĂ, cu meciuri care să fie decise de către jucătorii celor două echipe, nu de greșelile arbitrilor.

În acest sezon, FC Universitatea Cluj a fost victima a cel puțin 6 erori majore de arbitraj, care au influențat deciziv rezultatele echipei noastre:

  • FC Voluntari – ”U” Cluj 0-0 (minutul 33): Henț în careu comis de Ricardinho, însă cei din camera VAR au decis să nu se dea penalty.
  • ”U” Cluj – CFR 1-2 (minutul 58): Penalty inexistent acordat celor de la CFR.
  • ”U” Cluj – CFR 1-2 (minutul 70): Intrare criminală, de cartonaș roșu, a lui Yeboah asupra lui Fulop, sancționată de arbitru doar cu galben.
  • ”U” Cluj – Rapid 0-0 (minutul 65): Penalty neacordat pentru ”U” la intrarea lui Onea asupra lui Oancea
  • ”U” Cluj – CS Mioveni 2-2 (minutul 23): Penalty acordat eronat împotriva Universității Cluj. Mingea îl atinge inițial pe Bogdan Rusu în mână.
  • Chindia Târgoviște – ”U” Cluj 2-2 (minutul 95): Fault în atac neacordat la intrarea lui Cooper asupra lui Romario Pires, la finalul acțiunii Chindia marcând golul egalării.

Acestor erori se adaugă și alte decizii “la limită”:

  • FCSB – ”U” Cluj (minutul 3): Intrare de cartonaș roșu asupra lui Martin Remacle, nesancționată de arbitru.
  • ”U” Cluj – Petrolul 0-1 (minutul 4): Intrare de cartonaș roșu a lui Tamaș asupra lui Chipciu
  • ”U” Cluj – FC U Craiova 1948 1-1 (minutul 9): Gol valabil marcat de către Filip, mingea depășind linia porții.
  • ”U” Cluj – CS Mioveni 2-2 (minutul 65): Penalty neacordat la intrarea lui Sno asupra lui Ispas, fundașul nostru fiind cel care atinge primul mingea.

Pentru corectitudine, trebuie să menționăm și că FC Universitatea Cluj a beneficiat de o eroare de arbitraj care i-a defavorizat pe adversari:

  • ”U” Cluj – FCSB 0-0 (minutul 40) Mingea îl lovește în mână pe Romario Pires la limita careului, faza a fost revăzută și în camera VAR, dar nu s-a acordat penalty

Speranța noastră într-un fotbal corect nu a murit, dar e pusă la grea încercare.”, a transmis FC Universitatea Cluj.

Comentarii Facebook